Vlada usvojila 223 preporuke

Izvor: S media, 29.Dec.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila 223 preporuke

Vlada Srbije usvojila je danas 223 preporuke privrede za ukidanje štetnih birokratskih propisa, koje će doneti uštedu privredi od 64,3 miliona evra godišnje, izjavio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.

Dinkić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade ukazao da je ostalo da se usaglasi još 122 preporuke, čije usvajanje će omogućiti dodatne uštede od 121,6 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evra godišnje.

Ukupna ušteda, kada budu usvojene te preopruke, iznosiće skoro 200 miliona evra godišnje, precizirao je Dinkić.

On je objasnio da će danas usvojene preporuke dovesti do izmena odredjenih uredbi i zakona, a krajnji rok za stupanje na snagu tih preporuka i kompletiranje "giljotine propisa" je sredina 2010. godine.

Ministar Dinkić je naveo da bi do sredine 2010. godine trebalo da budu usvojeni svi podzakonski akti i zakoni, koji će dovesti do stupanja na snagu tih preopruka.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila preporuke za ukidanje suvišnih propisa (VIDEO)

Izvor: EMportal, 29.Dec.2009

Vlada Srbije usvojila je danas set od 223 preporuke za ukidanje suvišnih propisa, koje će privredi uštedeti 64,3 miliona evra, rekao je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Nastavak na EMportal...

Ministarstvo ekonomije otpušta 73 zaposlenih (VIDEO)

Izvor: EMportal, 29.Dec.2009

Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja izjavio je danas da će to ministarstvo naredne godine napustiti 73 zaposlenih i po novoj sistematizaciji će na platnom spisku imati 310 ljudi.

Nastavak na EMportal...

Dinkić: Fijat ispunio obaveze za preuzimanje Zastave

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2009

BEOGRAD, Italijanski Fijat je uplatom ukupno 100 miliona evra osnivačkog kapitala za zajedničko preduzeće sa Vladom Srbije ispunio obaveze za preuzimanje Zastava automobila, izjavio je danas ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić. On je na konferenciji za novinare nakon posljednje sjednice Vlade...

Nastavak na Capital.ba...

SRP „žanje” 200 miliona evra

Izvor: Politika, 29.Dec.2009

Mlađan Dinkić se nada da će ministri slomiti otpor u institucijama koje su u njihovoj nadležnosti i da će građanima i privredi usluge države biti jeftinije ..Zahvaljujući juče usvojenim preporukama za ukidanje štetnih birokratskih procedura, privreda će godišnje uštedeti 64,3 miliona evra....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.