Ukidanje pretplate - probni balon

Izvor: B92, 30.Avg.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukidanje pretplate - probni balon

Beograd -- Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da je iz medija čuo za mogućnost ukidanja pretplate za Radioteleviziju Srbije i ocenio da je reč o "probnom balonu".

"Niko o tome sa mnom nije pričao niti me je pitao, niti ja o tome išta znam", kazao je Dinkić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Vlade Srbije. On je kazao i da će ako postoji potreba da se razmotri pitanje promene načina finansiranja RTS-a, razgovarati sa onima koji su nadležni da predlože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu odluku.

"List koji je to (ukidanje pretplate) objavio nije izneo istinitu informaciju. Prvi put čujem da je to neko tražio da se uradi. Ne kažem da možda neće, ali očito se radi o nekom probnom balonu koji je neko ispalio sa nekim ciljem, a ja se o tome informisao kroz novine", kazao je Dinkić.

Nedeljnik NIN i list "Blic" preneli su da će Vlada Srbije najverovatnije ukinuti pretplatu za RTS tokom narednih nekoliko meseci.

Ta informacija izazavala je reakcije novinarskih udruženja i narodnih poslanika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.