Ugovor sa šeikom je tek početak

Izvor: B92, 29.Mar.2013, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ugovor sa šeikom je tek početak"

Beograd -- Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Miroslav Čučković kaže da je Ugovor sa vodećom svetskom agro-industrijskom kompanijom Al Dahra "samo početak".

"Sve što je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom (finansija i privrede Mlađanom) Dinkićem dogovorio na bilateralnim susretima sa šeikom Muhamedom bin Zajedom sada se sprovodi u delo od strane stručnog tima Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija i privrede", rekao je Čučković, a saopšteno je iz URS.

Prema njegovim rečima, apsolutno je jasno da će 800 miliona dolara, uloženih u srpski agrar doneti veliku korist srpskom budžetu.

Čučković se osvrnuo i na saradnja srpske nacionalne aviokompanije i emiratskog Etihad Ervejz i rekao da to znači da će Srbija imati nove avione, smanjene finansijske gubitke javnih preduzeća, a konkretan cilj je da se sve to oseti u džepovima građana Srbije.

"Na aerodromu 'Nikola Tesla' i u našim vazdušnim lukama širom Evrope već ovog leta ćemo imati srpske letilice u novom ruhu, a na srpskim njivama novu mehanizaciju i nove sisteme za navodnjavanje", podvukao je Čučković.

On je istakao da je to samo početak i da stručni tim, na čelu sa Dinkićem, pregovara o ulaganju u IT sektor.

To je, prema njegovim rečima, projekat koji može potpuno da preokrene privredni razvoj zemlje, vrati srpske stručnjake iz inostranstva, za 1.000 mladih stručnjaka obezbedi posao, a da investicija vredna četiri milijarde evra završi u Srbiji.

"Samim tim, svaki skok i privredni rast povoljno će se odraziti na budžet stanovnika Srbije", zaključio je Čučković.

Dinkić je juče u Abu Davbiju potpisao Ugovor o zajedničkom ulaganju u srpsku poljoprivredu, vredan 400 miliona dolara, sa vodećom svetskom agro-industrijskom kompanijom Al Dahra.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.