Subvencionisani krediti i dogodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencionisani krediti i dogodine

BEOGRAD -

Srpska preduzeća i građani će i u 2011. moći da dobijaju subvencionisane kredite, ali će za to biti izdvojeno manje novca nego ove godine, izjavio je ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

"Već smo smanjili stopu subvencija u novembru, sa takvom stopom nastavljamo i u narednoj godini", rekao je on u intervjuu agenciji Beta i portalu Euraktiv(www.euractiv.rs).

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo Dinkić, naredne godine biće subvencionisanih kredita za likvidnost, koji su najtraženiji, za investicije i potrošačkih kredite za kupovinu domaće robe.

"Ove godine je (uz subvenciju) odobreno 1,7 milijardi evra kredita za privredu, oko 600 miliona više nego prethodne godine. Sledeće godine će taj iznos verovatno biti manji u odnosu na ovu godinu jer 2010. završavamo ipak sa blagim rastom", kazao je on.

"Ako se taj rast nastavi i ubrza što očekujemo u sledećoj godini onda ćemo lagano smanjivati subvencije i u jednom trenutku kada stopa rasta pređe tri odsto godišnje ukinućemo subvencionisane kredite jer su bili antikrizna mera", dodao je Dinkić.

Kako je naveo, ove godine je povećana tražnja za kreditima za investicije, pa je odobreno 200 miliona evra, dok je prošle godine odobreno oko 10 miliona evra.

Dinkić je kazao da će u 2011. biti zamrznute investicije za sva preduzeća čiji je država vlasnik osim za Železnice Srbije i Rudnik Resavica. Samo u tim preduzećima se subvencije koriste za plate, pa će i izdvajanja biti povećana jer se plate u javnom sektoru odmrzavaju, dodao je on.

Finansiranje investicije Fijata nije prebačeno u nadležnost Ministarstva finansija, već su u tom ministarstvu otvorene nove stavke u vezi sa Fijatom, kazao je Dinkić.

On je rekao da je u Ministarstvu finansija za Fijat izdvojeno nešto manje od 10 milijardi dinara za dokapitalizaciju i finansijske podsticaje na koje će Fijat steći pravo budući da će početkom 2011. investicija Fijata premašiti 200 miliona evra, a u toj kragujevačkoj fabrici već je zaposleno više od 1.000 ljudi.

"Ostale stavke u vezi sa projektom Fijata, kao što su rekonstrukcija fabirke i druge ostale su u budžetu Ministarstva ekonomije", kazao je on.

Dinkić je kazao da je budžet Ministarstva ekonomije po iznosu isti kao i 2010. godine i da će biti dovoljan za sprovođenje planiranih programa, a to su pre svega programi podrške privredi kroz subvencionisane kredite za likvidnost i investicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Subvencionisani krediti i 2011.

Izvor: Capital.ba, 24.Dec.2010

BEOGRAD, Preduzeća i građani će i 2011. moći da dobijaju subvencionisane kredite, ali će za to biti izdvojeno manje novca nego ove godine, izjavio je ministar za ekonomiju Srbije Mlađan Dinkić. 'Već smo smanjili stopu subvencija u novembru, s takvom stopom nastavljamo i u narednoj godini', rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Dinkić: U 2011.godini manje novca za suvencionisane kredite

Izvor: Beta Video, 24.Dec.2010

BEOGRAD - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić: U 2011.godini manje novca za suvencionisane kredite (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

DINKIĆ: SUBVENCIONISANI KREDITI I U 2011.

Izvor: Kurir, 24.Dec.2010

BEOGRAD - Srpska preduzeća i građani će i u 2011. moći da dobijaju subvencionisane kredite, ali će za to biti izdvojeno manje novca nego ove godine, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić..."Već smo smanjili stopu subvencija u novembru, sa takvom stopom nastavljamo i u narednoj godini",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.