Radnici Zastave automobili održali protest

Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Dec.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Zastave automobili održali protest

KRAGUJEVAC - Nekoliko stotina radnika kragujevačke fabrike "Zastava automobili" održali su protest ispred zgrade skupštine grada, zbog neslaganja sa socijalnim programom ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

"Nije tačna izjava ministra Mlađana Dinkića data juče medijima o tome da su radnici primali platu od 33.000", rekao je danas na protestu radnika potpredsednik sindikata Zoran Marković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Marković je kazao da su radnici primali oko 20.000 dinara mesečno, a da su rukovodioci imali zaradu od oko 33.000. On je dodao da su vlada i ministarstvo ekonomije lagali dve godine radnike da neće izgubiti posao, izigrali su potpisane sporazume, a "sada je došao neko da kaže puj pike ne važi".

Prema predlogu ministarstva ekonomije, oko 800 Zastavinih radnika biće proglašeno za tehnološki višak i primiće otpremninu od 300 evra po godini staza kao i naknadu od 20.000 dinara u narednih 18 meseci.

Marković je na protestu potvrdio da je predsednik sindikata Zoran Mihajlović pozvan na nastavak pregovora u Ministarstvu ekonomije. On je dodao da će prema predlogu ministarstva, kao tehnološki višak od 4. januara bez posla ostati 1.108 radnika, što je "veliki udar za grad".

Sindikat fabrike je predložio ministarstvu da radnici ne gube posao nego da u narednih 18 meseci budu prekvalifikovani za potrebe novih poslodavaca. Marković je istakao da radnici samo traže pravo na rad i posao i da će istrajati u zahtevima.

"Ako ne dođe do kompromisnog rešenja, sutra nastavljamo protest ispred zgrade skupštine grada i planiramo da uđemo u ovu zgradu", rekao je Marković.

Protest radnika kragujevačke fabrike automobila počeo je juče održavanjem javne sednice sinikata ispred ulaza u komapniju "Fijat automobili Srbija".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest radnika Zastave automobili

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2010

Radnici fabrike Zastava automobili održali su protest ispred zgrade skupštine grada zbog neslaganja sa socijalnim programom

Nastavak na Večernje novosti...

Sindikat Zastave demantuje Dinkića: Nismo primali platu od 33.000

Izvor: AutoBrief.com, 29.Dec.2010, 01:27

"Nije tačna izjava ministra Mlađana Dinkića o tome da su radnici 'Zastave' koje 'Fijat' nije zaposlio primali platu od 33.000", kažu u sindikatu tog preduzeća ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.