Moj naslednik da ne bude tunjav

Izvor: B92, 02.Avg.2013, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moj naslednik da ne bude tunjav"

Beograd -- Odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da budućem ministru ostavlja dobro popunjenu državnu kasu, u kojoj je na kraju jula bilo oko 784 miliona evra.

"To je solidna baza, i moj naslednik neće imati tako tešku situaciju kao ja", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare. Dodao je da je, kada je on postao ministar pre godine, zatekao praznu kasu.

Dinkić je poručio budućem ministru finansija da "ne sme da bude tunjav", da mora da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stručan, da misli svojom glavom i da ima svoje ja.

Nestranačke ličnosti na mestu ministra mogu da uspeju na tom mestu "samo ako imaju totalnu političku podršku najjačeg čoveka u vladi", naglasio je Dinkić.

Naveo je i da je planirao da podnese ostavku na mesto ministra odmah posle današnje konferencije, ali da ga jepotpredsednik vlade Aleksandar Vučić zamolio da to ne čini dok se ne zakaže sednica Skupštine Srbije na kojoj će se birati novi ministri.

Dinkić je rekao da je planirao da ministri URS-a sutra podnesu ostavke, ali da ga je Vučić zamolio da sačeka do zakazivanja sednice Skupštine, radi kontinuteta u radu i redovnog funkcionisanja sektora finansija, kao i do završetka poslova vezanih za najavljenu investiciju kompanije Mubadala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dinkić je najavio da je zbog Vučićeve korektnosti, i zbog toga što će Vučić biti budući premijer, odlučio da sačeka, i da će i on i ostali ministri iz URS-a ostati na svojim pozicijama dok se ne zakaže sednica skupštine.

"Mi smo u glavi već van Vlade", istakao je Dinkić i dodao da će otići na neplanirani godišnji odmor, a ostavku će podneti dan pre zakazivanja sednice Skupštine o rekonstrukciji Vlade.

Po rečima Dinkića, Dačić je procenio da će Vučiću pasti rejting, nakon što njegova stranka, Srpska napredna stranka, preuzme resor finansija.

Dinkić je naglasio i da ga je premijer i lider SPS Ivica Dačić "ljudski kompletno razočarao" i da nije mogao da veruje da je Dačić toliko sebičan i da vodi računa samo o sebi, a ne o partiji, niti o državi.

Dodao je da je Dačić odlučio da u rekonstruisanoj vladi nema mesta za URS jer još neko vreme želi da ostane na mestu premijera.

Na pitanje sa kim je, u dosadašnjim vladama u kojima je bio, najbolje ili najgore sarađivao, ministar finansija i privrede rekao je da je to teško porediti i da ne može da kaže s kim je najbolje saradijvao.

Dodao je, ipak, da je najlošija saradnja bila u prethodnoj vladi, iako je "on lično, uvek bio najbliži DS-u".

Mlađan Dinkić, lider URS-a, na političkoj sceni Srbije je poslednjih 13 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić: Moj naslednik ne sme biti "tunjav"

Izvor: Akter, 02.Avg.2013

Mlađan Dinkić izjavio je da svom nasledniku na toj poziciji ostavlja solidno popunjenu državnu kasu, u kojoj je na kraju jula bilo oko 784 miliona evra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.