Koštunica zataškao aferu Satelit?!

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica zataškao aferu "Satelit"?!

Celu stvar u vezi sa zakupom satelita od Izraelaca zataškavao je tadašnji premijer Vojislav Koštunica, tvrdi lider G17 plus i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić!

Prvi čovek G17 rekao je da ne treba prebacivati krivicu na one "koji treba sada da vade kestenje iz vatre, nego na onog ko je vatru zapalio".

- Vatru su zapalili Svetozar Marović i Prvoslav Davinić. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Davinić je potpisao, ali se ta stvar zataškavala zato što je neko želeo da opstane državna zajednica Srbije i Crne Gore - tvrdi Dinkić. Na pitanje ko je zataškao celu stvar, Dinkić odgovara:

- Pa, Koštunica! Kada sam izašao u javnost i za to i za "pancir", maltene su me optužili da rušim državnu zajednicu. A vidite da te zajednice više nema - kaže Dinkić.

U kabinetu ministra ekonomije za Kurir kažu da bi sudovi i tužilaštvo trebalo da odrade svoj posao.

- Neka se utvrdi individualna odgovornost u vezi ove afere. Ne samo Svetozara Marovića i Prvoslava Davinića nego i drugih koji su učestvovali u tom lancu odlučivanja. Dinkić je prvi izašao u javnost s tim, ali su ga bukvalno ućutkivali iz Koštuničinog kabineta. Reč je o političkom zataškavanju celog slučaja - kažu Dinkićevi saradnici, uz napomenu da su na raspolaganju nadležnim organima.

Dejan Mihajlov, bivši šef kabineta Vojislava Koštunice, međutim, tvrdi da ništa od toga nije tačno.

- Apsolutno je netačno da je neko iz Koštuničinog kabineta ili tadašnjeg okruženja vlade opstruirao bilo koji proces koji se tada vodio pred sudovima ili koji se sada vodi u vezi s tim slučajem! Podsetiću na to da je čitav proces i počeo u trenutku kad je na čelu vlade bio Vojislav Koštunica. Pitanje je zašto se do sada, kada Koštunica nije više premijer, ništa nije uradilo po ovom pitanju. DS ima većinu u vlasti - podseća Mihajlov.

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić juče se nije javljao na pozive Kurira. On se dan ranije oglasio poručivši da nije pobegao iz Srbije i da nije kriv, te da čeka optužnicu, pa će onda progovoriti.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.