Dulić i Dinkić razmenili oštre optužbe

Izvor: NaDlanu.com, 19.Sep.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić i Dinkić razmenili oštre optužbe

BEOGRAD, 19. septembra 2012. (Beta) - Bivši ministar životne sredine Oliver Dulić odbacio je u sredu optužbe ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića o nenamenskom trošenju novca iz Fonda za zaštitu životne sredine navodeći da Dinkić učestvuje u njegovoj kriminalizaciji bez ikakvih argumenata za svoje tvrdnje.

BEOGRAD, 19. septembra 2012. (Beta) - Bivši ministar životne sredine Oliver Dulić odbacio je u sredu optužbe ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića o nenamenskom trošenju novca iz Fonda za zaštitu životne sredine navodeći da Dinkić učestvuje u njegovoj kriminalizaciji bez ikakvih argumenata za svoje tvrdnje.U raspravi o izmenama nekoliko finansijskih zakona u Skupštini Srbije, Dulić je kazao da Dinkić u opštoj histeriji u medijima u kojoj se nastoji da se svi bivši ljudi iz prethodne vlasti predstave kao kriminalci, pokušava da prikaže da je sav potrošen novac iz Fonda otišao u "nečije džepove i političke stranke", a da u stvari nema pravi uvid u stvarno stanje."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke (DS) i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski.Dinkić tvrdi da su više od 80 odsto sredstva iz Fonda trošena u svrhu predizborne kampanje DS i optužio je Dulića da iznosi neistine da su sredstva iz Fonda namenski trošena.Prema rečima Dinkića, Fond osnovan krajem 2006. godine u poslednje vreme je radio mimo evropskih normi jer je služio za političke svrhe i promociju i pod političkim pritiskom nije vršio funkciju zaštite životne sredine.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.