Đilas na Đurđevdan protiv Dinkića

Izvor: B92, 06.Maj.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas na Đurđevdan protiv Dinkića

Kosjerić -- Đurđevdan je krsna slava i Demokratske stranke, koju je obeležila u Kosjeriću. Đilas pozvao Dačića i Vučića da zaustave Dinkićevu pogubnu ekonomsku politiku.

Povod su i lokalni izbori koji će, osim u ovoj opštini, 26. maja biti održani i u još 16 drugih širom Srbije. Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas pozvao je danas premijera i prvog potrpedsednika Vlade da zaustave dalje sprovođenje pogubne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomske politike Mlađana Dinkića, koja će Srbiju gurnuti u bedu i siromaštvo do kraja godine.

Iako je prvobitno bilo planirano da lomljenje kolača bude upriličeno u nedavno izgrađenom parku, kiša je promenila taj plan, pa je lomljenje kolača upriličeno u restoranu Park.

Demokratska stranka je centralnu kampanju pred lokalne izbore u Kosjeriću i još 16 opština u Srbiji, započela sa štanda, koji je bio postavljen ispred hotela. Sa druge strane ulice i naprednjaci su postavili svoj štand, a to je bila idealna prilika za uskršnji okršaj jajima sa političkim protivnicima.

Potpredsednik Demokratske stranke Jovan Marković istakao je da su demokrate u Kosjeriću pokazale na koji način se jedna mala opština može pokrenuti napred. Međutim, po nalogu iz Beograda 5. oktobra prošle godine raskinuta je stara i formirana nova koalicija, koju predvode naprednjaci.

"Zaustavili su tu nadu ljudi, koji su ovde polagali nadu u Demokratsku stranku i ljude koji znaju i umeju da rade svoj posao. Nemaju nikakvu ideju kako dalje da vode ovaj grad", rekao je Marković.

Nosilac liste u Kosjeriću i kandidat za predsednika opštine Dragan Milaković najavio je dovršetak starih, ali i pokretanje novih projekata.

Predsednik demokratske stranke Dragan Đilas rekao je da je ta stranka podržala Vladu u potpisivanju Briselskog sporazuma. Međutim, ekonomska politika koju kreira Mlađan Dinkić, mogla bi da ima pogubne posledice, kakve bi po Srbiju bile da je odbijeno potpisivanje sporazuma u Briselu, smatra čelnik demokrata.

"Ove zakone sada koji se donose, mere, pokazuju odsustvo svake ideje, pokazuju da je budžet pre šest meseci napravljen nerealno i pogrešno, kao što smo i govorili. Da je deficit ogroman, da se ne može ovako dalje, a da se deo tog deficita promenom ovih zakona prebacuje na lokalne samouprave. Osim centralne kase koja je prazna, isprazniće se kase gradova i opština koji služe, pre svega, da se sufinansira i obdanište i socijalna pomoć i prevoz. Standard ljudi će biti katastrofalan", naveo je Đilas.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas:Srbiji preti bankrot

Izvor: Blic, 06.Maj.2013

Kosjerić - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas pozvao je danas premijera Ivicu Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da odmah pristupe promeni ekonomske politike kako bi se sprečio bankrot Srbije. ..Đilas je na obeležavanju stranačke slave u Kosjeriću Dacića i Vučića...

Nastavak na Blic...

Demokrate i DSS obeležili Đurđevdan

Izvor: Danas, 06.Maj.2013

Predsednik DS Dragan Đilas pozvao je čelne ljude Vlade Srbije Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da zaustave „dalje sprovođenje pogubne ekonomske politike Mlađana Dinkića, koja će već do kraja godine Srbiju gurnuti u bedu i siromaštvo“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.