Izvor: B92, 26.Maj.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić zadovoljan rekonstrukcijom

Kragujevac -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić zadovljan je tempom radova na rekonstrukciji pogona fabrike "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu.

Dinkić je najavio da će do sredine leta sledeće godine sve biti spremno da iz tih pogona izađe novi model Fijatovog automobila.

"Ja sam zadovoljan onim što sam video u obilasku radova. Izvode se radovi od preko 50 miliona evra na zameni svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krovova na starim objektima, kako bi novi radnici koji budu ovde radili, imali potpuno bolje uslove termičke zaštite", rekao je Dinkić.

Posle obilaska pogona "Zastave", gde su mu glavni inženjeri podneli izveštaj o toku radova na izgradnji novih hala koje će biti u skladu sa evropskim standardima i u kojima će radnici imati bolje uslove za rad, Dinkić je posebno izdvojio da je po prvi put video da fabrika "Zastava" ima i pogon za prečišćavanje otpadnih voda.

Od sada će otpadne vode iz fabrike ne izlivaju u reku Lepenicu, kao do sada, nego ostaju u krugu fabrike, prečišćavaju se i tretiraju na ekološki način.

"To sve će omogućiti ljudima, koji budu proizvodili nove automobile, da imaju daleko bolje uslove rada, da im bude toplije i zimi i leti, da nemaju nesnosne vrućine i siguran sam da će to poboljšati njihovu motivaciju", istakao je potpredsednik Vlade Srbije.

Dinkić je preneo da građevinci, koji su angažovani mna radovima, daju sve od sebe kako bi bili ispoštovani rokovi da najveći deo radova bude završen ove godine.

"Sve ono što preostane, da se najkasnije do sredine leta sledeće godine završi, kako bi sve bilo spremno da iz Kragujevca izađe novi model Fijatovog automobila", kazao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.