Dinkić kupio stan za 353 hiljade evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2010, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić kupio stan za 353 hiljade evra

BEOGRAD -

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić menja adresu stanovanja do kraja godine, a novi stan finansira prodajom starog i kreditom, pišu danas "Večernje novosti".

Dvosoban stan, u kome je tokom prošle predizborne kampanje dočekivao i novinare, Dinkić je u ponedeljak prodao i kupio novoizgrađeni trosoban, koji je takođe u Novom Beogradu.

O toj promeni vicepremijer je u utorak pisanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putem obavestio medije, i najavio da će do kraja godine da se preseli u novi dom od 110 kvadrata sa otvorenom terasom od 40 kvadrata i garažnim mestom.

Dinkić se odlučio da o kupovini novog stana obavesti celokupnu javnost, a obavestiće i nadležnu Agenciju za borbu protiv korupcije, jer se, kako navodi u pismu, zalaže da funkcioneri javno objave svoje imovinske karte.

Dinkić navodi da je stan od 73 kvadrata, u kome je sa suprugom živeo poslednjih 18 godina, prodao za 129.000 evra, a garažu (16 kvadrata) za 15.000 evra. Novi stan Dinkić je platio 353.500 evra.

"Na novac od prodaje stana, dodali smo stambeni kredit koji sam podigao zajedno sa suprugom u iznosu od 150.000 evra. Ostatak smo doplatili iz ušteđevine i prihoda od osam izvršnih sudskih presuda u ukupnom iznosu od oko 42.000 evra. Te procese sam dobio zbog kleveta kojima sam bio izložen u jednom dnevnom listu. Tim parama supruga i ja smo kupili novi stan", saopštio je Dinkić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.