Dinkić i Kalanović u poseti jugu Srbije

Izvor: S media, 30.Avg.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić i Kalanović u poseti jugu Srbije

Potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić i ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović započeli su danas posetu opštinama Vlasotince i Leskovac, sastankom sa predsednikom opštine Vlasotince Srdjanom Šušulićem.

Dinkić će posle toga, sa saradnicima, posetiti kompanije "Elrad WS", gde će biti potpisani i ugovori o podsticanju investicija za tu kompaniju, kao i "Grupo Fiorentino".

Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dve kompanije realizuju svoje investicione projekte na teritoriji opštine Vlasotince, koja spada u red najnerazvijenijih opština u Srbiji.

"Elrad WS" je preko Programa dodele bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), dobio 350.000 evra za otvaranje 50 novih radnih mesta (7.000 evra po novom radnom mestu), a ukupna investicija iznosi oko 1,02 miliona evra.

Zahvaljujući izuzetnim rezultatima prethodnog ulaganja grupacije "Elrad internešenel" (International), koja je bila fokusirana na proizvodnju elektronskih sklopova, investitor se odlučio za ulaganje kojim se stvaraju uslovi za proizvodnju kablovskih setova za elektronsku i automobilsku industriju.

Privredno društvo „Grupo Fiorentino" iz Vlasotinaca je za investicioni projekat "Proširenje i modernizacija postojeće proizvodnje tekstilnih proizvoda" na teritoriji opštine Vlasotince dobilo 300.000 evra, a zaposliće 60 novih radnika.

Ukupna vrednost ulaganja je 740.000 evra (nabavka savremenih mašina i izgradnja magacinskog prostora gotove robe).

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja tekstilnih proizvoda takozvane teške tekstilne industrije, kao što je proizvodnja kaputa, odela, pantalona, košulja i drugih artikala za poznate kupce, odnosno za poznate svetske brendove kao što su "Timberland", "Trusardi" i druge.

Dinkić i Kalanović će u okviru posete jugu Srbije obići i radove na obilaznici oko Leskovca, koja predstavlja deo Programa "Gradimo zajedno", koji Ministarstvo za NIP realizuje u saradnji sa Evropskom investicionom bankom i lokalnim samoupravama.

Ministar ekonomije će obići i kancelariju investitora FALKE, a sastaće se i sa gradonačelnikom Leskovca Slobodanom Kocićem.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.