Dinkić i Grubješić sa Fileom, Renom i Hojzgenom

Izvor: S media, 27.Jun.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić i Grubješić sa Fileom, Renom i Hojzgenom

Kako je najavljeno iz URS, lider te stranke Mlađan Dinkić i članica Predsedništva URS Suzana Grubješić, u petak, 29. juna u Briselu imaće odvojene sastanke sa potpredsednikom Evropske komisije Olijem Renom, komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom i savetnikom kancelarke Angele Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom.

Samit BSEC u Istanbulu: Nikolić se sastao sa Gulom

Dinkić: Vlada do kraja do jula

Maja Gojković: G17 od URS pravi novu stranku

Na Samitu će učestvovati predsednici vlada evropskih zemalja - Angela Merkel (Nemačka), Marijano Rahoj (Španija), Donald Tusk (Poljska), Fredrik Rajnfelt (Švedska), kao i premijeri Luksemburga, Finske, Mađarske, Irske, Bugarske, Malte, Portugala i Slovenije.

Tema ovogodišnjeg Samita lidera EPP je priprema za sednicu Evropskog saveta koja će biti održana 28. i 29. juna.

G17 plus, koja je stožer URS, je pridružena članica Evropske narodne partije, a ta stranka je u status posmatrača u toj grupaciji primljena 6. maja 2003. godine, pet meseci nakon podnošenja zahteva za prijem u članstvo, što predstavlja presedan u istoriji EPP, piše u saopštenju.

Status G17 plus unapređen je u pridruženo članstvo 28. juna 2005. godine, što je najviši status koji u EPP može imati organizacija iz zemlje koja nije članica EU.

(S media)

Foto:Beta
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.