Dinkić:  Velika greška obećanje o 1.000 evra akcija

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Velika greška obećanje o 1.000 evra akcija

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je spreman da preuzme odgovornost za ono što je radio kao član Vlade Srbije, ističući da je njegova velika greška bilo obećanje građanima da će besplatne akcije vredeti 1.000 evra.

"Za razliku od drugih, spreman sam da preuzmem odgovornost", rekao je Dinkić za B92 i ocenio da je puno uradio kao guverner Narodne banke Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kada je reformisao bankarski sitem, dok je kao ministar finansija i potom ekonomije doveo mnoge investitore, poput italijanskog Fijata.

Na opasku da još uvek projekat sa Fijatom nije u potpunosti zaživeo, Dinkić je rekao da će za mesec dana početi proizvodnja prototipa novog modela, probna proizvodnja pocetkom sledeće godine i obećao da će automobil koji bude proizveden u Kragujevcu prvi put biti izložen 6. marta na sajmu automobila u Ženevi, nakon čega će početi serijska proizvodnja.

"To je najbolja stvar koja je urađena na polju ekonomije ove vlade, jer će ta fabrika zaposliti još 1.400 radnika, i Srbija će imati 1,3 milijarde evra od izvoza tih automobila", poručio je Dinkić.

Govoreći o predizbornoj kampanji, Dinkić je rekao da očekuje da će ona biti "prljava", jer stranke koje nemaju program posežu za prljavim kapmanija, ali da to URS neće raditi jer bi građani usled takve kampanje mogli samo više da se razočaraju.

Na pitanje da li je pošteno što je URS već počeo kampanju u kojoj kritikuje vladu čiji je član bio do pre nekoliko meseci, a u kojoj i dalje sede ministri iz njegove stranke, Dinkić je kazao da on na tribinama uglavnom govori o neophodnosti decentralizacije Beograda i Srbije.

"Što se tiče vlade, tačno je da je pet ministara u vladi, ali ja ne koristim njihove resurse i idem sa stranačkim kolima, a u vladi smo ostali da bi Srbija dobila kandidaturu i da bi projekti koje sam započeo, poput Fijata, bili i dovršeni", rekao je Dinkić.

On je dodao i da je postojala "urbana legenda" da ruši svaku vladu i da je to želeo da izbegne.

Na pitanje da li je decentralizacija realna opcija ili samo predizborna priča, Dinkić je odgovorio da je uveren da je ona moguća, i da u Srbija treba da se napravi podela posla između republičke vlade, regiona i lokalnih samouprava, jer će zemlja samo tako moći brže da se razvija.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, lider URS i nekadašnji ministar ekonomije "primetio" je da je situacija teška, da je vlada mogla i trebalo da uradi više od kada je počela ekonomska kriza, ali da se usled krize ipak nije moglo privući više investicija.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.