DINKIĆ: TADIĆ DA JAVNO KAŽE DA NEĆE KOALICIJU SA SNS

Izvor: Kurir, 22.Feb.2012, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIĆ: TADIĆ DA JAVNO KAŽE DA NEĆE KOALICIJU SA SNS

Lider URS traži i da DS objavi ime kandidata za premijera, kako u suprotnom "ne bismo dobili nekog novog Cvetkovića ili Tomu Nikolića za premijera"

BEOGRAD - Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić pozvao je predsednika Demokratske stanke (DS) Borisa Tadića da javno kaže da posle izbora neće sklopiti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (SNS).

"Sve dok predsednik DS-a Boris Tadić javno, jasno i glasno ne kaže da ni pod kojim uslovima neće sklapati koaliciju sa Tomislavom Nikolićem, moguća je vlada DS i SNS posle izbora", rekao je Dinkić za Večernje novosti od srede. On je kazao da insistira da DS objavi ime kandidata za premijera, kako u suprotnom "ne bismo dobili nekog novog Cvetkovića ili Tomu Nikolića za premijera".

"Ako se nakon prošlih izbora svojski potrudio da rehabilituje Ivicu Dačića (SPS) i omogući mu izvanredan prostor za političku promociju i napredovanje, šta garantuje da sutra to isto neće uraditi i sa Nikolićem", rekao je Dinkić. On je dodao Tadić nikada javno nije demantovao mogućnost koalicije sa SNS i da su to govorili ljudi koji ne mogu presudno uticati na formiranje buduće vlade. Dinkić je rekao da je DS njihov "prirodni partner", ali ne po svaku cenu jer URS posle izbora ne mora ni biti u vlasti, i dodao da na republičkom nivou ni pod kakvim uslovima neće ići u koaliciju sa SNS i SRS.

Dinkić je rekao da ne veruje da će DS i SNS ostvariti rezultat koji bi im omogućio da samostalno formiraju vladu, ali ni u zajedničkoj koaliciji, i ocenio da će "čak četiri liste imati dvocifren rezultat, uključujući i URS". "Ukoliko bude pat-pozicija, mada sumnjam u takvu mogućnost, najbolje bi bilo da se formira privremena nestranačka vlada stručnjaka, koja bi hitno sprovela neodložne reforme, pre nego što se izbori ponove", rekao je Dinkić.

On je rekao da je URS okončao razgovore sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića, koju su videli kao jedinog mogućeg predizbornog partnera, i da više nemaju vremena za čekanje na njegov odgovor. "Spremamo ozbiljnu kampanju i 25. februara na sednici uprave URS u Zaječaru donećemo sve strateške odluke neophodne za početak predizborne kampanje", kazao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Ujedinjeni Regioni Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić treba javno da se odrekne SNS

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2012

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić pozvao je predsednika Demokratske stanke Borisa Tadića da javno kaže da posle izbora neće sklopiti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.