Dinkić: Srbija izašla iz recesije

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Srbija izašla iz recesije

Beograd -- Srbija je i formalno izašla iz recesije i očekujemo da će do kraja godine privredni rast iznositi oko dva odsto, rekao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Dinkić je rekao da je Srbija prošle godine imala pad bruto domaćeg proizvoda od 2,8 odsto, posle uzastopnog petogodišnjeg rasta od sedam odsto, pre ekonomnske krize.

Do kraja godine privredni rast iznosiće oko dva odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Dinkić i istakao glavne prednosti Srbije za investicije.

To su, kako je rekao, geografski položaj Srbije, putna infrastruktura koja je u ubrzanoj izgradnji, ali i sporazumi o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, EU i zemljama EFTA i CEFTA.

"To je tržište na kome živi miljardu ljudi", naglasio je Dinkić.

On je upozorio da postoje različiti podaci u Srbiji o iznosu slovenačkih investicija u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.