Izvor: B92, 28.Maj.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Neko će morati u zatvor

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da koliku odgovornost ko snosi u aferi "satelit" treba da kaže pravosuđe, ali da će neko morati da ide u zatvor.

Dinkić je kazao da su pravosudni organi i policija morali da sprovedu istragu protiv bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića pre arbitraže sa kompanijom "Imidžset".

Arbitražni sud u Londonu utvrdio je da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da isplati 36 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora o zakupu satelita.

"Da se tako postupilo, Srbija ne bi bila gubitnik. Jasno je da se na svim ugovorima nalazi Davinićev potpis, a na nekim i potpis Svetozara Marovića. Koliku odgovornost ko snosi treba da kaže pravosuđe i ovde će neko morati da ide u zatvor. Ako toga nema, onda je jasno da neko štiti glavne aktere ove afere", rekao je Dinkić.

Na pitanje kako komentarsiše navode Davinića da je on sa Izraelcima inicirao posao zakupa satelita, Dinkić je kazao da je to "velika neistina".

"Odmah treba svu dokumentaciju oko satelita otvoriti za javnost da se vidi ko je sve umešan. Davinić je spakovao ceo posao, a da nije dobio nikakvu saglasnost za to od Vlade, niti da je ikoga pitao", rekao je ministar ekonomije, koji je u vreme izbijanja afere "satelit" bio ministar finansija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.