Dinkić: Ne može i jare i pare

Izvor: B92, 23.Avg.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Ne može i jare i pare

Beograd -- Mlađan Dinkić rekao je da je rešenje za kompaniju Simpo iz Vranja jednostavno - da poreski dug te kompanije treba pretvoriti u državni kapital.

"Želimo da svih 5.000 radnika ima posao, ali želimo da se uplaćuju porezi i doprinosi", kazao je Dinkić novinarima posle polaganja kamen temeljca za izgradnju nove fabrike nemačkog Leonija, u Malošištu kod Doljevca.

On je napomenuo da je "Simpo" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatna kompanija i da niko nema protiv da tako ostane, ali ona mora da plaća porez i da se ne može dozvoliti da bilo koja kompanija, bilo privatna ili državna, ne plaća porez.

"Rešenje je da Simpo podnese zahtev da se poreski dug pretvori u državni kapital, a da država nađe način da se izmire doprinosi za zdravstveno osiguranje i penzije", naveo je Dinkić.

Simpo duguje za doprinose oko 900 miliona dinara, dodao je, a poreski dug je pet milijardi dinara. U slučaju brisanja poreskog duga, to više ne može biti privatna kompanija, već bi država bila većinski vlasnik sa 65 odsto udela, dok bi mali akcionari imali 35 odsto udela, kazao je Dinkić.

"Neko hoće i jare i pare, da ne plaća dug, a da ostane privatna kompanija što je apsurd", dodao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, u kompaniji su verovali da će ih neko politički zaštiti od blokade, ali su ta vremena prošla. On je dodao da onaj ko ne plaća poreze i doprinose ne vara samo državu, već i građane.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić: Ne može i jare i pare

Izvor: B92, 23.Avg.2013

Beograd -- Mlađan Dinkić rekao je da je rešenje za kompaniju Simpo iz Vranja jednostavno - da poreski dug te kompanije treba pretvoriti u državni kapital..."Želimo da svih 5.000 radnika ima posao, ali želimo da se uplaćuju porezi i doprinosi", kazao je Dinkić novinarima posle polaganja kamen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.