Dačić: Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji

Premijer Srbije je podsetio da Forbs boravi u Beogradu drugi put i da ga je prvi put posetio 1967. godine. Forbs u Srbiji boravi zajedno sa svojim unukom, a u naredna dva dana imaće zvanične razgovore sa državnim vrhom i obići će nekoliko institucija i muzeja.

Kako je Dačić kazao, Forbs će sutra razgovarati sa patrijarhom Irinejom, u ponedeljak sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mlađanom Dinkićem, a dan posle i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Forbs će sutra obići Hram Svetog Save na Vračaru, Narodnu biblioteku, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka.

Premijer Srbije je posetio kompaniju "Forbs" početkom februara, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.
"Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje", rekao je tada on i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.