Aerodrom spreman za turiste

Izvor: RTS, 11.Dec.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom spreman za turiste

Aerodrom "Nikola Tesla" spreman da prihvati povećan broj putnika jer je završena njegova rekonstrukcija. Želimo da Beograd uz povećan broj "lou kost" kompanija postane centar vikend turizma u regionu, rekao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", završen je projekat rekonstrukcije i spajanja dve najveće platforme A i C. Posao je vredan 55 milona dinara, a za samo dva meseca, po najsavremenijoj tehnologiji, završilo ga je domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduzeće "Planum".

Aerodom "Nikola Tesla" spreman je za povećan saobraćaj od 19. decembra, a procenjuje se da će sledeće godine oko tri miliona putnika koristiti njegove usluge.

Zamenik generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kaže da će spajanje dve platforme povećati kapacitet prihvata putnika i olakašati manevrisanje aviona.

U narednoj godini počeće i rekonstrukcija najduže rulne piste a na zahtev "lou kost" kompanija, da bi se smanjili troškovi, nabavljena su dva najsavremanija autobusa za prevoz putnika.

U bezbednosnu opremu do sada su uložena četiri i po miliona evra, a stvorili su se uslovi da se sadašnja taksa za bezbednost smanji.

"To je razlog zašto smo odlučili da od 15. decembra snizimo za 25 odsto bezbednosnu taksu. To je zato da bismo zaista naplaćivali ono koliko je potrebno, što ne znači time ugrožavamo bezbednost", izjavio je zamenik generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

Beograd centar vikend turizma u regionu

Direktor aerodroma kaže da je u bezbednost dovoljno investirano navodeći da je to fer potez prema putnicima koji će plaćati manju taksu.

Ministar Dinkić kaže da će pozvati sve najveće "lou kost" kompanije kako bi građani Srbije dobili najpovoljnije cene letova.

"Mi ćemo pokušati u narednoj godini da učinimo ono što su svojevremeno učinili Prag i Budimpešta kada su njima ukinuli vize i kada su kod njih došle "lou kost" kompanije. Želimo da Beograd uz povećan broj "lou kost" kompanija postane centar vikend turizma u regionu", rekao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Svakako najveću konkurenciju od 19. decembra dobiće naš prevoznik JAT. Dobra vest je da će JAT stati na noge, kaže direktor Srđan Radovanović i najavljuje da njegov gubitak neće biti 25 miliona evra, kako je planirano, već 15.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je istakao ulogu građevinara, naročito domaće operative, koja je sposobna da na međunarodnim tenderima dobije veoma složene poslove i da ih uradi u roku kao ovaj koji je realizovao "Planum" na aerodomu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.