Srpska premijera novog Mitsubishija L200

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska premijera novog Mitsubishija L200

Mitsubishi L200 predstavljen je u četvrtak u hotelu Falkensteiner, u Beogradu, čime su ljubitelji automobili u Srbiji među prvima u Evropi imali priliku da se upoznaju sa novom generacijom ovog pik-ap modela. U našoj zemlji L200 ima početnu cenu od 31.668 evra, sa PDV-om.

Model koji je svoju prvu verziju imao još 1978. godine opremljen je novim 2.4 dizel motorima sa 154 odnosno 181 konjskom snagom.

Proizvođač tvrdi da je zahvaljujući ovom motoru i manuelnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menjaču specijalno razvijenom za novi L200, dobijena najbolja efikasnost u klasi u pogledu potrošnje goriva.

Takođe, nizak koeficijent otpora vazduha za ovu vrstu vozila dodatno je doprineo smanjenju potrošnje ali i buke u kabini pri većim brzinama.

Kreiran kao “Ultimate Sport Utility Truck”, novi L200 spojio je funkcionalsnost radnog i luksuz putničkog vozila, pre svega obraćajući pažnju na udobnost putnika, pa je tako kabina novog modela 20 mm duža nego kod prethodnika.

Uz dodatni nagib naslona zadnjih sedišta, putnicima je obezbeđen maksimalan komfor.

Super Select 4WD-II ručica omogućava vozaču da izabere režim rada u zavisnosti od uslova na putu, bilo da je u pitanju vožnja po nepristupačnim terenima, vožnja pod nagibom, po blatu ili dubokom snegu.

Potvrda kvaliteta novog Mitsubishija L200 došla je i od strane magazina Auto Express koji ga je proglasio "Pik-apom za 2015. godinu".

U Srbiji početna cena ovog modela je 31.668 evra (ili 26.390 evra bez PDV-a).

Reč je o verziji sa motorom snage 154 ks, šestobrzinskim manuelnim menjačem, pogonom na sva 4 točka i osnovnim paketom opreme Invite

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.