Dvoje mrtvih, petoro povređenih

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje mrtvih, petoro povređenih

SMEDEREVO/TRSTENIK - Jedna osoba je poginula, a četiri su teško povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na autoputu Beograd-Niš, kod sela Kolari.

Udes u kome je poginuo putnik u putničkom automobilu marke „micubiši“ Sava Veselinović (74) dogodio se juče oko 11.20, rekao je agenciji Beta istražni sudija Dragan Rogan.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << udesu su teško povređene još četiri osobe koje su bile u tom automobilu, uključujući i vozača. Povređeni su prebačeni u urgentni blok smederevskog Zdravstvenog centra, a njihov identitet se još proverava, dodao je Rogan. Do nesreće je došlo kada je vozač „micubišija“ beogradskih registracija Igor Đ. (28) u dužoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom.

Istražni sudija je objasnio da je „micubiši“ udario u metalnu zaštitnu ogradu, odbio se, prešao na zaustavnu traku autoputa i udarilo u propisno parkirano vozilo „Srbije autoputa“ s prikolicom, a prema rečima očevidaca, „micubiši“ se kretao velikom brzinom.

Činjenica je, rekao je Dragan Rogan, da je sa „micubišija“ otpao prednji levi točak, a naknadno će se tehničkim pregledom utvrditi uzrok otpadanja točka i da li je otpadanje točka izazvalo nesreću.

Jovan V. (25) iz mesta Markovići, opština Kuršumlija, poginuo je u saobraćajci koja se, preksinoć u 1.35, dogodila na magistralnom putu M-5, u Osaonica kod Trstenika. On se nalazio na mestu vozača teretnog vozila. Lakše telesne povrede u ovoj saobraćajnoj nesreći zadobio je Jovan S. (27) iz Markovića kod Kuršumlije, koji se nalazio na mestu suvozača.

„Do nezgode je došlo kada je Jovan V, krećući se iz pravca Kruševca prema Kraljevu, izgubio kontrolu nad teretnim vozilom i prešao na levu stranu kolovoza i prevrnuo se“, potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kruševcu.

Uviđaj je izvršio istražni sudija Opštinskog suda u Trsteniku u prisustvu opštinskog javnog tužioca i saobraćajnih policajaca Odeljenja saobraćajne policije u Trsteniku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.