Izvor: Politika, 12.Mar.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ni ukrajinski, ni severnokorejski scenario

Demokratska stranka ne priziva nasilje i ukrajinski scenario niti je to ikada činila, ali ne želi ni severnokorejski scenario po kojem jedan čovek dobija sto odsto glasova, rekao je Dragan Đilas, predsednik DS-a, na mitingu na Trgu republike.

– Mi želimo srpski scenario u kojem će građani dobiti šansu da žive bolje. Samo glas za DS je glas protiv vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srpske napredne stranke. Idemo na izbore da pobedimo, jer strah ne može da vlada Srbijom – istakao je Đilas.

Lista „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, dodao je, ide na pobedu za bolju, lepšu i pristojniju zemlju.

Godišnjicu atentata na Zorana Đinđića, Demokratska stranka obeležila je tradicionalnom šetnjom svojih pristalica i rukovodstva centralnim gradskim ulicama. Događaju je prethodila završna konvencija koalicije okupljene oko ove partije na Trgu Republike.

Dragoljub Mićunović (DS) podsetio je okupljene na prvi opozicioni miting u Beogradu posle pola veka koji je on otvorio 1990. godine:

– Narednih godina, pod vođstvom stranaka koje su i sada na vlasti, doživljavali smo tragediju a danas nam se istorija ponavlja ali kao komedija i farsa.

Simpatizerima su se obratili i partneri DS-a na zajedničkoj listi. Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga” konstatovao je da „Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić žele da radnike u Srbiji dovedu u robovski položaj”. Zaharije Trnavčević, lider „Bogate Srbije”, rekao je da 16. marta glas treba dati sposobnim rodoljubima..

Lider Nove stranke Zoran Živković, podsetio je da je, napuštajući pre desetak godina politiku, izjavio kako će se „vratiti ako Srbija počne da liči na pakao Miloševićevih devedesetih”: „Sada na vlasti imamo iste ljude kao u to doba. Naše oružje je glasački listić i zato u nedelju svi treba da budemo pod oružjem”.

D. Bukvić

objavljeno: 12.03.2014.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.