Vučić zastrašuje medije

Izvor: Beta, 15.Avg.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zastrašuje medije

BEOGRAD, 15. avgusta 2014. (Beta) - Beogradski nedeljnik Vreme ocenio je u petak da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić vrši pritisak na nezavisno novinarstvo opaskom o tome da je taj list novina biznismena Miroslava Miškovića.

U saopštenju redakcije navodi se da je time Vučić "izrekao grube klevete i diskvalifikacije na račun nedeljnika".

Vreme je ranije objavilo tekst "Otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tajna ministarskog sefa" koji se bavi ugovorom o prodaji JAT-a kompaniji Etihad ervejs. Vučić je u četvrtak javnosti predstavio ugovor s kompanijom Etihad, a na konferenciji za novinare je rekao da je Vreme Miškovićev list.

"Kao što je nekad kao generalni sekretar SRS-a političke neistomišljenike nazivao 'stranim plaćenicima' i 'domaćim izdajnicima', tako sada nedeljniku Vreme lepi etiketu 'Miškovićeve novine'. Kao što je nekad kao ministar informisanja, tako i sada kao predsednik Vlade Aleksandar Vučić klevetanjem, zastrašivanjima i pritiscima sa pozicije moći želi da onemogući slobodan, objektivan i profesionalan novinarski rad", piše u saopštenju Vremena.

Nedeljnik je pozdravio objavljivanje ugovora o kompaniji Er Srbija i izrazio nadu da će to biti praksa vlasti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor "Vremena" i NUNS-a Vučiću

Izvor: RTS, 15.Avg.2014

NUNS i beogradski nedeljnik "Vreme" ocenjuju da premijer Srbije Aleksandar Vučić vrši pritisak na slobodu medija opaskom da je taj nedeljnik novina Miroslava Miškovića...Redakcija nedeljnika Vreme navodi u saopštenju da je premijer na jučerašnjoj konferenciji za medije u Vladi "izrekao grube...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.