Vučić da kaže koga Mišković plaća

Izvor: B92, 15.Dec.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić da kaže koga Mišković plaća"

Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da jasno kaže ko je taj ko prima novac od Miroslava Miškovića.

Čedomir Jovanović (Foto: Beta, arhiva)

On od Vučića traži da kaže koje su se stranke ilegalno finansirale na taj način najavljujući da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora koji mora da rasvetli pozadinu Vučićeve izjave.

"Nemamo razumevanje za Vučićevu ideju da insinuacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakog u zemlji dovede u poziciju da se pravda", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu navodeći da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora kako bi se rasvetlila pozadina te izjave jer će, kako kaže, u suprotnom svako biti kriv.

On je rekao da mogu da krenu i od njega, ali neka dođu "do Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića, Ilića...da se političarima proveri poreklo imovine, način na koji žive i koliko žive u skladu sa zakonom, pa da onda sa tim jasnim kriterijumima možemo drugima da postavimo pitanje koje smo postavili sebi".

Jovanović je rekao da nema korupcije bez političara, ali i da nije video da neki političar snosi odgovornost zbog postupaka u prošlosti.

"Ako je Mišković kriv za poslovanje sa Šarićima, postavlja se pitanje ko je Šariću omogućio da dobije srpsko državljanstvo. Ako je kriv za privatizacije, koja vlada je bila odgovorna za nadziranje privatizacije?

Dok ne dobijemo odgovore na ta pitanja, nećemo moći govoriti o sistemskoj borbi protiv korupcije", rekao je Jovanović.

On je kazao da "lov na veštice možda odgovara pojedincima na vlasti koji na talasima populizma i demagogije onog socijalnog, rade Srbiji ono što su radili pre 20 godina na talasu nacionalnog populizma i demagogije".

"Što se tiče LDP, sve karte na sto", poručio je Jovanović i rekao da ta stranka ne može da se pomiri sa politikom harange i racije.

On je naveo da LDP insistira na sistemskoj borbi protiv korupcije i ocenio da je vladajuća većina odbijanjem da stavi na dnevni red skupštine predlog deklaracije o borbi protiv sistemske korupcije koju je ta stranka podnela, stavila tačku na bilo kakvu ozbiljnu ideju koja bi pratila njihovu nameru za tom borbom.

Vučić je juče izjavio da postoje saznanja da je vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković isplaćivao 30 do 50 hiljada evra mesečno pojedinim ministrima.

On je na konferenciji za novinare u vladi rekao da je bilo mnogo političara koji su neskriveno i ne dvoumeći se bili na strani Miškovića, a ne na strani države i da se o tome vode određene istražne radnje.

Predstavnici desetak političkih stranaka, kao i bivši ministri Milosavljević, Bubalo i Vlahović negirali su u izjavi listu Danas da ih je Miroslav Mišković ikada finansirao.

Specijalni sud u Beogradu odredio je juče pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok su trojica osumnjičenih pušteni da se brane sa slobode.

Tužilaštvo je, nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih, sa vlasnikom "Delta holdinga" na čelu, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić treba da kaže ko je dobijao novac

Izvor: Beta, 15.Dec.2012

BEOGRAD, 15. decembra 2012. (Beta) - Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je u subotu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da javno kaže imena političara ko.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.