Suđenje bez Miškovića

Izvor: Politika, 17.Nov.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje bez Miškovića

Sudsko veće privremeno razdvojilo postupak protiv vlasnika „Delta holdinga” koji je na bolničkom lečenju

 Veće Specijalnog suda odlučilo je da razdvoji postupak protiv Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga” i da proces protiv ostalih optuženih nastavi u njegovom odsustvu. S obzirom na to da je Mišković na bolničkom lečenju, veće je odlučilo da tokom ove sedmice počne saslušavanje sudskih veštaka. Pošto je dala reč tužbi i odbrani, sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Maja Ilić je saopštila odluku veća na koju, kako je navela, niko nema pravo žalbe.

– Razdvaja se postupak protiv Miroslava Miškovića a spisi tog predmeta dobiće novi broj. Ovaj postupak već nedopustivo dugo traje – kazala je sudija.

Ona je naglasila da se nalazi veštaka koji će biti saslušani narednih dana najviše odnose na odgovornost prvooptuženog Mila Đuraškovića, vlasnika „Nibens grupe”. Ipak, sud je odlučio da odstupi od pravila i odobri Miškovićevim braniocima Zdenku Tomanoviću i Nenadu Popoviću da prisustvuju njihovom saslušanju i postavljaju im pitanja. Miškoviću će, dodala je sudija, biti omogućen uvid u iskaze veštaka i, ukoliko bude bilo potrebno, biće ponovo pozvani.

Sudija je saopštila da lekar koji leči Miškovića juče u toku dana nije dostavio sudu detaljan izveštaj o njegovom zdravlju, o čemu će biti obavešteno Ministarstvo zdravlja. Kako je odbrana u ponedeljak obavestila sud, on je prethodnog dana hitno prebačen u bolnicu zbog kardioloških problema. Sudija Ilić je pred početak suđenja telefonom razgovarala sa lekarom. Tokom izlaganja sudije o tim informacijama javnost je bila isključene iz sudnice.

– Lekar nije poštovao sud tako da ne znamo kakvo će biti Miškovićevo zdravlje na duže staze – kazala je sudija.

Odbrana se prethodno protivila zakonskoj mogućnosti da postupak bude razdvojen. Tomanović je predložio formiranje konzilijuma kardiologa koji bi se izjasnio o Miškovićevom zdravlju. On je ukazao da bi bilo neprihvatljivo razdvojiti postupak u ovoj fazi, jer je reč o jedinstvenom dokaznom materijalu.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.