Subotić optužuje i Tijanića

Izvor: B92, 23.Mar.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić optužuje i Tijanića

Beograd -- Odgovarajući na izjavu Aleksandra Tijanića da će ga tužiti, Stanko Subotić Cane izneo je teške optužbe na račun direktora RTS-a.

Nakon optužbi protiv Miroslava Miškovića i Milana Beka da su njegovim novcem kupili "Večernje novosti" i Luku "Beograd", Stanko Subotić Cane, kontroverzni srpski biznismen koji je na Interpolovoj poternici, u otvorenom pismu je optužio i generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića.

U pismu potpisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa "tvoj bivši najbolji prijatelj", Stanko Subotić Cane optužio je Aleksandra Tijanića da u švajcarskoj banci ima račun sa milionskim iznosom i najavio da je protiv njega i, kako kaže "grupe njegovih mentora i saučesnika", podneo tužbu Tužilaštvu u Švajcarskoj za zločinačko udruživanje sa namerom vršenja mnogih teških krivičnih dela, ucene, reketiranja, prevare.

"U slučaju i Tijanića, i mnogih drugih sa spiska istraga, u Švajcarskoj ima i dodatnog smisla, jer su i vlasnici računa u švajcarskim bankama sa milionskim iznosima, a za koje su moji advokati utvrdili da potiču od upravo ovako izvršenih kriminalnih radnji, tako da će direktor javnog servisa moći istražnim organima u Švajcarskoj da lepo objasni kako je i zašto otvorio račun u banci 'Komtrejd’ u Lozani, koja je u međuvremenu postala deo UBS banke i odakle na tom računu milionski iznosi u evrima”, navodi Subotić.

Tijanić tuži Verana Matića

Advokatska kancelarija koja zastupa generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića najavila je podnošenje tužbe protiv glavnog i odgovornog urednika B92 Verana Matića, zbog, kako je navedeno u saopštenju, prenošenja ponovljenih kleveta Stanka Subotića Caneta, da Aleksandar Tijanić na švajcarske račune prima milionske iznose od srpskih tajkuna i da je posredovao u privatizaciji "Novosti".

Istu odgovornost ima lice koje iznosi klevete, ali i onaj ko otvara medijski prostor takvom licu za iznošenje kleveta, saopštili su Tijanićevi pravni zastupnici.

"Istraga će otkriti da li je tačno da svake godine na račun direktora javnog servisa Mišković uplaćuje million evra, kao što su meni tvrdili i Tijanić i Mišković, ili je to ipak dosta manje, a sa ovim iznosima je pokušao da reketira mene i predstavnike VAC-a, kada je dolazio u Nemačku, nudeći nam svoje usluge u privatizaciji 'Novosti’”, tvrdi on.

U pismu koje je uputio beogradskim medijima Subotić je odgovorio na izjavu generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića datu listu "Pres” da će tužiti Stanka Subotića Caneta zbog klevete.

"Tužim Subotića jer kad god ga neko iz Srbije pita kako ste Vi, kao šnajder, zaradili dve milijarde evra, a niste Armani, on kaže da je to nepristojno pitanje koje je napisao Tijanić. Sad ga tužim, a za odštetu tražim da mi sašije još jedno odelo. On jeste vrhunski šnajder”, naveo je Tijanić u izjavi beogradskom listu.

Na pitanje "Presa” zašto se upušta u tužbe kada Subotić nije dostupan srpskom sudu, Tijanić kaže:

"Čim dođe u Srbiju, moraće to da dokaže. A moraće jednom da dođe. Ne može večno da beži od zakona... Takođe, ako me njegovi advokati koji medijima dostavljaju pisma još jednom oklevetaju, podneću tužbu i protiv njih.”

U međuvremenu, dok sukob Tijanića i Subotića ne dobije sudsko razrešenje, MUP Srbije nedavno je dodelio i policijsko obezbeđenje prvom čoveku javnog servisa Srbije, nakon bezbednosne procene.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković,   Milan Beko

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.