Subotić: Novac za Beka i Miškovića

Izvor: B92, 15.Mar.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić: Novac za Beka i Miškovića

Biznismen Stanko Subotić (arhiva)

Beograd -- Stanko Subotić Cane rekao za B92 da su Miroslav Mišković i Milan Beko s njegovih 50 miliona evra kupili Večernje novosti i Luku Beograd. Luka demantuje navode.

Uključivši se direktno u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", u kojoj je gost bio Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene, Subotić, koji je optužen za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šverc cigareta 90-ih godina, optužio je Medojevića da diže hajku potiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik. Medojević je te tvrdnje demantovao.

Stanko Subotić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, javio se u program iz Ženeve i na taj način demantovao prethodne tvrdnje Nebojše Medojevića da se krije na Žabljaku, u Crnoj Gori.

Odgovarajući na tvrdnju Medojevića, Subotić je rekao da se nalazi u svojoj kući u Ženevi gde, kako je naveo, živi poslednjih 12 godina. Subotić tvrdi da je to Medojeviću "izuzetno dobro poznato".

Medojević je rekao ranije da se odbegli Darko Šarić, koji se sumnjiči za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zajedno sa Subotićem krije u vili crnogorske policije na Žabljaku.

"Tako da me čudi zašto (Medojević) izmišlja i laže da se nalazim po Žabljaku, a ima i moj broj mobilnog telefona. Zašto lažete i zašto dajete lažne izjave?", zapitao je Subotić Medojevića.

On je Medojevića zapitao i da li "lažima obmanjuje javnost po nalogu Miše (Milana) Beka i (Miroslava) Miškovića, koji su me prevarili za 50 miliona evra".

Luka Beograd: Neistinite tvrdnje

Iz Luke Beograd su saopštili da su neistinite tvrdnje da je kupovina Luke Beograd finansirana makar i jednim evrom iz sredstava Stanka Subotića.

"Sa tom činjenicom želimo da upoznamo javnost, zaposlene i poslovne partnere. Finansijsko poslovanje Luke Beograd je transparentno i dostupno nadležnim institucijama i poznato bankama koje su ovu transakciju finansirale", zaključuje se u saopštenju Luke Beograd.

"Od tih para su kupljeni Luka Beograd i 'Večernje novosti'", tvrdi Subotić, koji je dodao da su Beko i Mišković na njega "udarili hajku" kada je trebalo da mu taj novac vrate.

"Oni (Beko i Mišković) će uskoro imati priliku da se suoče sa pravdom. Pravni postupak se upravo završio protiv tih ljudi i protiv dotičnog (Medojevića), a proširiće se i na druge", kazao je Subotić i pozvao lidera Pokreta za promjene da prizna da sve što radi, radi po nalogu Beka.

Medojević je u emisiji negirao bilo kakvu povezanost sa Bekom i Miškovićem, istakavši da je govorio o delovanju Subotića u Crnoj Gori, a ne u Srbiji.

"Nemam nikakve finansijske aranžmane ni sa Bekom ni sa Miškovićem i prvi put čujem da je Subotić imao finansijske transakcije sa Bekom i Miškovićem", rekao je Medojević i dodao da on samo ukazuje na organizovani kriminal u Crnoj Gori i šverc cigareta, za koji je u Srbiji osumnjičen Subotić.

"Govorim o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, o dokaznom postupku koji deset godina sprovodi državni (italijanski) tužilac Šelzi, o 16 velikih metalnih ormara dokumentacije, o delu dokaza koje sam ja dobio o švercu cigareta i pranju novca", rekao je Medojević odgovarajući na optužbe Subotića.

Medojević je rekao da nema razloga da ne veruje da se Subotić nalazi u Ženevi, ali da je on ipak begunac pred zakonom.

"Njega (Subotića) potražuje nekoliko pravosuđa za nekoliko krivičnih dela", ukazao je Medojević i naglasio da je "teška neistina" da ima bilo kakve komercijalne arnažmane, bilo sa Bekom, bilo sa Miškovićem.

Uključenje Stanka Subotića u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" možete pogledati ovde.

Emisija "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", koju možete pogledati ovde, biće reprizirana u utorak od 17 sati na TV B92.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotić: Mišković i Beko kupili Novosti i Luku sa mojih 50 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 15.Mar.2010

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane večeras je u telefonskoj izjavi Televiziji B92 rekao da su Miroslav Mišković i Milan Beko sa njegovih 50 miliona evra kupili Večernje novosti i Luku "Beograd"...Uključujući se direktno u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", u kojoj je gost večeras...

Nastavak na Glas javnosti...

Subotić: Dao sam 50 miliona evra Miškoviću i Beku

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2010, 00:07

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog optužbi za šverc cigareta tokom 90-ih godina, negirao da se nalazi na Žabljaku u Crnoj Gori i dodao da "kao slobodan čovek" boravi u svojoj kući u Ženevi. On je rekao i da hajku na njega vode...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cane optužio Medojevića da radi za Miškovića i Beka

Izvor: Blic, 16.Mar.2010

Nalazim se u svojoj kući u Ženevi. Priče koje iznosi Nebojša Medojević, da sam na Žabljaku naručio je Milan Beko, po čijem nalogu on radi, rekao je Stanko Subotić Cane, optužen za šverc cigareta, u direktnom uključenju u emisiju “Intervju sa Jugoslavom Ćosićem “ na TV B92, čiji je...

Nastavak na Blic...

Subotić optužuje tajkune

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2010

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane uključio se u program Televizije B92 i optužio Miroslava Miškovića i Milana Beka da su sa njegovih 50 miliona evra kupili '''Večernje novosti'' i Luku "Beograd".

Nastavak na Radio 021...

Subotić: Mišković i Beko mojim novcem kupili Novosti i Luku Beograd

Izvor: Capital.ba, 16.Mar.2010

BEOGRAD, Biznismen Stanko Subotić, osumnjičen za šverc cigareta, izjavio sinoć da su Milan Beko i Miroslav Mišković njegovim novcem kupili Večernje novosti i Luku Beograd, a lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića da ga napada po nalogu pomenute dvojice. Subotić je sinoć u emisiji Intervju...

Nastavak na Capital.ba...

Subotić otvorio novo poglavlje u ratu tajkuna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2010

Optužbe biznismena sa interpolove poternice u vezi sa privatizacijom "Večernjih novosti" i "Luke Beograd" ponovo otvaraju pitanje prodaje državnih preduzeća u Srbiji i čijim novcem su ona otkupljena

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Luka demantuje tvrdnje Subotića

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2010

BEOGRAD, 16. mart 2010. (FoNet) - Neistinite su tvrdnje da je kupovina Luke Beograd finansirana makar i jednim evrom iz sredstava Stanka Subotića, navodi se u saopštenju Luke Beograd, povodom optužbi Subotića da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim novcem kupili Večernje novosti i Luku Beograd....

Nastavak na NaDlanu.com...

Medojević: Nameštaljka televizije B92!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2010

BEOGRAD - Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je u ponedeljak uveče za Novosti da je njegovo gostovanje u emisiji "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" na televiziji B92 bilo čista nameštaljka, sa ciljem da se pošalju poruke vrhu vlasti u Srbiji da optužnica protiv Stanka - Caneta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poslanici: Ispitati navode Subotića

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2010

Poslanici u Skupštini Srbije su se složili da država, povodom izjave kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta da je srpskim biznismenima Milanu Beku i Miroslavu Miškoviću pozajmio 50 miliona evra da bi kupili Luku Beograd i "Večernje novosti", treba da reaguje i ispita sve navode i sporne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Subotić vs. Medojević

Izvor: RTS, 16.Mar.2010

Pošto je Stanko Subotić zvani Cane optužio Nebojšu Medojevića da "lažima obmanjuje javnost po nalogu Milana Beka i Miroslava Miškovića", lider Pokreta za promene rekao je da je njegovo gostovanje u emisiji "Intervju" čista nameštaljka. Autor emisije demantuje Medojevića. ..Jučerašnje gostovanje...

Nastavak na RTS...

Ličnost Danas: Stanko Subotić Cane

Izvor: Danas, 16.Mar.2010

Jedno telefonsko uključenje u televizijsku emisiju bilo je dovoljno da razreši višemesečne dileme gde boravi biznismen sa poternice Stanko Subotić Cane. On se iznenada javio telefonom iz svoje kuće u Ženevi i tako „u lice“ demantovao navode lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da...

Nastavak na Danas...

Medijske poternice i prepucavanja

Izvor: Politika, 16.Mar.2010

Stanko Subotić: „Mišković i Beko mi to rade zbog duga od 50 miliona evra”. – Nebojša Medojević: „Iza uključenja Subotića na TV B92 stoje komercijalni interesi”. – Ćosić: „To je teorija zavere” ..Begunac od srpskog pravosuđa Stanko Subotić Cane, koji je optužen za šverc cigareta,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.