Ofšor kupuje, Delta upravlja

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofšor kupuje, "Delta" upravlja

Beograd -- Ofšor kompanija iz Belizea kupuje nekretnine u Srbiji i BiH uz učešće menadžera "Delta ril estejta", otkriva CINS.

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Projekat izveštavanja o organizovanom kriminalu i korupciji, tokom višemesečnog istraživanja otkrili su ofšor kompaniju nepoznatog vlasnika iz Belizea.

Ta kompanija je preko ćerki firmi, za nešto više od godinu dana, u Srbiji kupila preduzeća sa nekretninama u vrednosti većoj od 40 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra.

CINS otkriva da su u svim kupoprodajnim transakcijama učestvovali menadžeri preduzeća "Delta ril estejt” Miroslava Miškovića.

Na isti način, preko mreže ofšor kompanija "Delta” je 2008. verovatno imala udeo od preko 5 odsto u vlasništvu "Univerzal banke” za šta, suprotno zakonu, nije dobila saglasnost NBS-a, pa su tako poreklo novca i krajnji vlasnici kapitala koji stoje iza "Univerzal banke” do danas ostali nepoznati.

Detaljno objašnjenje komplikovane mreže saradnje ofšor i lokalnih kompanija kroz koju je anonimno preduzeće sa Belizea, u čije ime postupaju menadžeri ”Delte", kupilo tržni centar u Novom Pazaru, preko tri i po hektara najskupljeg zemljišta pored Luke Beograd i druge nekretnine u Srbiji, nalazi se na sajtu Centra za istraživačko novinarstvo - www.cins.org.rs

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Delta se širi preko Belizea?

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Feb.2011, 10:20

BEOGRAD - Offshore kompanija iz Belizea kupuje nekretnine u Srbiji i BiH uz učešće menadžera "Delta real Estate"-a, otkriva Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.