Odbor da ispita veze s tajkunima

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbor da ispita veze s tajkunima"

Beograd -- LDP će tražiti da se formira anketni odbor koji bi ispitao veze političkih stranaka i pojedinaca s biznismenima i tajkunima i nelagalno finansiranje partija.

Poslanik LDP Nenad Milić rekao je novinarima u parlamentu da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zloupotrebavljava borbu protiv korupcije i da posle hapšenja vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji niti ko ih je u državi omogućio, već "ko je primao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac od Miškovića".

On je rekao da Anketni odbor mora da ispita kome je Mišković davao novac, kome je nudio novac da ne bude uhapšen i ko mu je obećao da neće biti uhapšen.

"To teško može da bude neka opoziciona pa ni vladajuća partija ako se ne bavi borbom protiv korupcije ili nema veliku vlast", naveo je Milić, dodajući da je čudno da policajac koji je učestvovao u tom slučaju kaže da ni tužilac nije znao da će Mišković biti uhapšen, a da tabloid ipak objavljuje tu infomaciju. "Tabloid je znao, jer mu je neko javio", kazao je Milić.

Po njegovim rečima, LDP je pozvao prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, istog dana kad je izjavio da zna bar 20 političara koje je finansirao Mišković, da kaže njihova imena, ali se nije ništa desilo.

"Tako sada više nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji nego ko je uzimao novac, a uzrok te teme je političar koji to zna, a neće da nam kaže", naveo je Milić i dodao da ne podržava borbu protiv korupcije kakvu vodi Vučić.

"Da ne bi dolazilo do zloupotrebe borbe protiv korupcije koja se svodi na podršku jednom čoveku, ja smem da kažem da ne podržavam Aleksandra Vučića. Možda je to jeres, ali znam ga 20 godina i znam šta je radio. Da li podržavam borbu? - Da, ali ne na način na koji je Vučić vodi, jer je to samo politički obračun i borba protiv političkih protivnika", kazao je Milić.

On je dodao da je formiranje anketnog odbora neophodno, jer će, ako se sve ne istraži, ispasti da je "Tomislav Nikolić jedini koji je primao novac od Mišković, jer je to javno rekao".

SNS: Jovanović istinski simbol korupcije

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je lider LDP Čedomir Jovanović, koga nazivaju "Miškovićevim advokatom" - "istinski simbol korupcije, sprege politike i biznisa i svega nezdravog u Srbiji".

SNS je, u saopštenju dostavljenom medijima, zatražila od nadležnih državnih organa da što pre iznesu u javnost informacije o tome koga je sve finansirao Miroslav Mišković.

"Srpska napredna stranka konstatuje da je Miroslav Mišković ponovo progovorio direktno iz usta Liberalno-demokratske partije. Da li je reč o telepatiji, ili su funkcioneri LDP-a, zajedno sa svojim direktorom Čedomirom Jovanovićem, možda još ranije od Miškovića, za ne tako malu šaku evra, dobili zadatak šta u kom trenutku treba da kažu i urade?", navodi se u saopštenju.

SNS, kako je saopšteno, predloge LDP vidi samo "kao bedni pokušaj zamene teza, maskaradu, providnu i otužnu odbranu njihovog stranačkog tajkuna i finansijera Miroslava Miškovića".

Jovanović je, kako smatraju naprednjaci, biznismen koji "veoma lako i brzo menja svoje stavove, a dosledan ostaje jedino u pohlepi i mahnitoj želji za bogaćenjem".

Naprednjaci su pozvali "Miškovićevog advokata i profesora doktora ekonomskih nauka Čedomira Jovanovića da održi predavanje vlasnicima i direktorima svih malih i srednjih preduzeća o tome kako se postaje uspešan biznismen u Srbiji, da im izloži svoj biznis plan da bi i njihove firme poslovale jednako profitabilno kao njegova 'Fidelinka'".

SNS je takođe zatražila da Jovanović objasni kako je, "kao 'eminentni' srpski dramaturg, do vrha napunio svoju kasicu na tako zakonit i transparentan način".

Narod, kako smatraju u SNS, nije bio u amneziji 12 godina i građani Srbije i te kako "znaju ko nas je pljačkao i zašto smo dovedeni do prosjačkog štapa".

"Nije potrebno da nam otvaraju oči funkcioneri LDP-a, koje je Jovanović isturio u prvi plan na današnjoj konferenciji za novinare, a koji stoje iza tog beskrupuloznog čoveka čije ponašanje je uslovljeno cenovnikom njegovih političkih usluga. Dokle god nas takvi profili ličnosti ne podržavaju u borbi protiv korupcije i kriminala, znamo da jesmo na pravom putu", dodaje se u saopštenju.

SNS, zaključuje se u saopštenju, pruža bezrezervnu podršku Vučiću i svim državnim institucijama u nameri da se jednom za svagda zaustavi pljačkanje državne imovine i građana, jer "Srbija nije niti će biti bilo čija prćija".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP:Anketni odbor da ispita političke veze Miškovića i tajkuna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2012

BEOGRAD -..Liberalno demokratska partija (LDP) predložiće da se u Skupštini Srbije formira anketni odbor koji će ispitati veze Miroslava Miškovića i ostalih tajkuna i biznismena sa političarima i političkim strankama, rekao je danas zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić..."Institucije su pravo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNS: Mišković govori kroz Čedu Jovanovića

Izvor: Kurir, 18.Dec.2012, 07:00

Naprednjaci optužili Jovanovića da je simbol korupcije, sprege politike i biznisa i svega nezdravog u Srbiji..BEOGRAD - Prepucavanje...Poslanici LDP u republičkoj skupštini zatražili su juče formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio kojim je političarima uhapšeni vlasnik „Delte“ Miroslav...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.