Nema Anketnog odbora o Miškoviću

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema Anketnog odbora o Miškoviću

Beograd -- Vladajuća koalicija smatra da ne treba osnivati skupštinski anketni odbor koji bi ispitivao veze biznismena Miroslava Miškovića i drugih tajkuna s političarima.

Vladajuće stranke smatraju da se time već bave nadležni državni organi, dok opozicija nema ništa protiv takvog predloga Liberalnodemokratske partije.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je novinarima u Skupštini da nema ništa protiv toga da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome razgovara i u parlamentu, ali da ne vidi zašto će anketni odbor tu situaciju razmotriti bolje od nadležnih koji na tom slučaju već rade.

"Ukoliko postoji većinska volja, to pitanje može da se razmatra i u parlamentu, ali ne vidim na koji će način anketni odbor bolje da sagleda situaciju od nadležnih organa koji rade na tom slučaju", kazao je Ružić.

On je naveo da nema ništa protiv toga da Miroslav Mišković "ili bilo koji drugi uspešan poslovni čovek" iznese u javnost ako je nekoga finansijski pomagao, ali da treba da se utvrdi da li je tu bilo koruptivnih radnji, odnosno šta je bio smisao te pomoći.

Poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun kazao je da ne vidi potrebu za osnivanjem anketnog odbora, jer nadležni državni organi rade svoj posao i da je to što LDP sada traži formiranje anketnog odbora čist marketinški trik.

"LDP ne može da funkcioniše ako ne izmisli neku problematičnu situaciju i njihova politika je politika stvaranja problema i insistiranje na nečemu što nije suština", ocenio je Drecun.

Prema njegovim rečima, kada se utvrde neke činjenice, anketni odbor može da se formira i istraži nešto što do kraja nije utvrđeno.

Poslanica Demokratske stranke Nada Kolundžija rekla je da je DS spremna da podrži svaku inicijativu koja bi doprinela odgovoru na pitanje da li je među političarima bilo onih koji su bili u koruptivnom odnosu s bilo kim u ovoj državi, pa i s Miškovićem.

"Jako je važno doći do tog odgovora zbog činjenice da političari vladajuće većine stalno tu temu nameću kao deo političke kampanje protiv političkih protivnika i kako bi se to otklonilo, mislim da je važno da se daju tačni odgovori na to pitanje", rekla je ona i dodala da je nedopustivo ponavljati da su svi krivi, a da se to nikad ne dokaže.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić rekao je da je u načelu zahtev LDP-a u redu, ali da ne može da ga komentariše

jer još nije video konkretan dokument i ne zna o čemu se tu tačno radi.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović kazao je da će, kako je čuo, i Vlada Srbije predložiti radno telo koje će da ispita donošenje svih zakona u skupštini, a koji su imali uticaj na omogućavanje lakšeg dobitka i koristi tajkunima.

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da poslovanje Miškovića intenzivno istražuju nadležni državni organi, na vrlo profesionalan i korektan način.

"Pustimo nadležne državne organe da rade svoj posao na miru, a ja ne bih želeo da se mešam u rad onih koji to rade na jedan vrlo profesionalan i korektan način", rekao je Ilić novinarima u skupštini.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.