Nastavak suđenja Miškoviću

Izvor: RTS, 27.Dec.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Miškoviću

U nastavku suđenja vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću u Specijalnom sudu u Beogradu, optuženi je negirao da je učestvovao u donošenju odluka u putarskim preduzećima i da je davao savete u vezi sa njihovim poslovanjem. Razlog za formiranje Konzorcijuma PZP "Niš" je zarada, objasnio je Mišković.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković je u nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu rekao da nikada nije učestvovao u donošenju odluka u preduzećima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za puteve, niti je bilo kome davao savete u vezi sa njihovim poslovanjem.

"Nikada nisam ni predložio, ni birao rukovodioce, čak ne znam ni gde se nalazi ijedno putarsko preduzeće", tvrdio je Mišković, odgovarajući na pitanja svog branioca Zdenka Tomanovića.

Potvrdio je da je učestvovao u osnivanju Konzorcijuma PZP "Niš", dok njegov sin Marko nije, jer se, kako je rekao, ne razume u to.

Nakon žagora u publici, Mišković stariji je objasnio: "Pa, moram da govorim istinu, stvarno se ne razume."

Mišković je istakao da je razlog za formiranje konzorcijuma 2006. godine bio da se novac zaradi i da je u taj posao ušao kao finansijski investitor.

Objasnio je da je dve godine kasnije izašao iz Preduzeća za puteve, jer je shvatio da (drugooptuženi) Milo Đurašković nema nameru da proda PZP "Niš".

"Mislio sam da je to bio najbolji trenutak da se izađe iz tog posla, a Đurašković je mlad i mislio je da je bog", rekao je Mišković.

Miroslav Mišković je rekao da je Đurašković znao za ponudu biznismena Olega Deripaske, ali da svoj deo nije hteo da proda.

Naveo je da je odluku o prodaji akcija Đuraškoviću doneo posle tri sekunde razmišljanja, nakon što je čuo ponudu.

Mišković je ukazao na to da je dokapitalizaciju PZP "Niš" izvršio preko preduzeća svog sina i naveo da je to uradio zbog sina.

"Iako moj sin ima sjajan posao u SAD, želeo sam da živi i radi u Srbiji. I on ovo prvi put čuje", rekao je Mišković. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mišković: Đurašković je mlad, mislio je da je bog

Izvor: Mondo, 27.Dec.2013

Nastavljeno suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.