Mišković nije nudio jemstvo

Izvor: B92, 28.Dec.2012, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mišković nije nudio jemstvo"

Beograd -- U tužilaštvu za organizovani kriminal ispitana tri svedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još 9 osumnjičenih za malverzacije u putarskim preduzećima.

Branilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović, izjavio je da do sada nijedan ispitani svedok nije doveo u pitanje tezu odbrane o pravnoj dozvoljenosti "finansijskog investiranja".

"Ta logika komandne odgovornosti i zajedničkog zločinačkog poduhvata kada je u pitanju krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zloupotrebe službenog položaja nije primenjiva u krivičnom zakonodavstvu Srbije. Svako mora da odgovara za svoje radnje", rekao je Tomanović novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Tomanović je takođe demantovao pisanje pojedinih medija da je njegov klijent Miroslav Mišković nudio novac da bude pušten iz pritvora da se brani sa slobode. On je objasnio da po našem Zakoniku o krivičnom postupku nije moguće ponuditi jemstvo kada postoji opasnost uticaja na svedoke.

"Odbrana Miroslava Miškovića nije nudila nikakvo jemstvo. Po našem Zakoniku o krivičnom postupku, jemstvo nije moguće ponuditi kada se lice nalazi u pritvoru, a kada postoji opasnost uticaja na svedoke, tako da odbrana nije nudila nikakvo jemstvo", rekao je Tomanović.

Pojedini mediji poslednjih dana objavili su da je Mišković ponudio 19 miliona evra kako bi bio pušten da se brani sa slobode.

Advokat Krsto Bobot, pravni zastupnik direktora "Nibens grupe" Mila Đuraškovića, izjavio je da ispitani svedoci nisu doveli u pitanje odbranu njegovog klijenta.

"Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu sa propisima i na način koji je zakonski dozvoljen", rekao je Bobot.

Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svedoka - pravnih zastupnika iz "Mera investmenta", preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika "Delta holdinga".

Sem protiv Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića, istraga se vodi protiv još sedmorice osumnjičenih, koji se terete da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i na taj način sebi pribavili korist oko 30 miliona evra.

Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumnjičenih brani sa slobode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.