Mišković neće platiti porez!

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković neće platiti porez!

Vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković neće državi Srbiji platiti porez na transakciju kojom je svoje udele u privrednom društvu Delta maksi prodao belgijskoj kompaniji Delez

Na pitanje Danasa je Poreska uprava Srbije odgovorila da je Mišković poreza oslobođen po osnovu Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja iz 1986. godine između Srbije i Kipra.U privrednom društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Delta maksi izvršene su statusne promene odvajanja uz osnivanje, praćene promenom osnivača, za koje su podnete i odgovarajuće poreske prijave. Na osnovu toga je došlo do oslobađanja plaćanja poreza, navela je Poreska uprava. Mišković je 18. juna osnovao u Beogradu novo privredno društvo - Delta kapital, u stopostotnom vlasništvu firme Astatine Holdings Limited sa Kipra.Osnivački ulog u Delta kapitalu zasniva se na 500 evra novčanog kapitala i na nenovčanom delu od 250.963.000 evra, koji čini pravo svojine na 82,2 odsto udela u Delta maksi, piše dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.