Mišković još tri meseca bez pasoša

Izvor: Press, 27.Feb.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković još tri meseca bez pasoša

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da se vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Ðuraškoviću za još tri meseca produži mera oduzimanja pasoša i zabrane napuštanja boravišta, tako da im nije dopušteno da bez odoborenja suda napuste teritoriju Srbije.
Tom odlukom potvrđena je odluka Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od 6. februara, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je neophodno produženje pomenutih mera i pored jemstva koje su položili, imajući u vidu fazu postupka koji se protiv njih vodi (nedavno je došlo do objedinjavanja dva procesa i suđenje je početkom februara krenulo ispočetka).

Takođe za produženje zabrana, sudu su odlučne i ličnosti okrivljenih "a posebno njihove iznad prosečne materijalne prilike".

Miškovići i Ðurašković su bili uhapšeni u decembru 2012. godine, a pušteni su da se brane sa slobode uz višemilionska jemstva.

Miroslav Mišković je položio jemstvo za odbranu sa slobode od 12 miliona evra u kešu, Marko Mišković od 3,2 miliona evra u nekretninama, a Ðurašković od pola miliona evra u nekretninama. 

Sud im je pored jemstva oduzeo pasoše i zabranio napuštanje boravišta bez odobrenja suda.

Suđenje Miškovićima, Ðuraškoviću i još 12 okrivljenih iz slučaja putarskih preduzeća i fabrike maziva iz Kruševca početkom meseca je krenuo ispočetka, a nastavlja se sledeće sedmice.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđena i četvrta optužnica za "Agrobanku"

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2015

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je četvrtu optužnicu za zloupotrebe u "Agrobanci" kojom su obuhvaćeni nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i još pet optuženih, rekla je danas Tanjugu portparol tog suda Mirjana Piljić...To znači da je optužnica pravosnažna i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Miškoviću oduzet pasoš za još tri meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2015

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da se vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću za još tri meseca produži mera oduzimanja pasoša i zabrane napuštanja boravišta, tako da im nije dopušteno da bez odoborenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.