Krstović: Delta nije na prodaju

Izvor: Press, 20.Jul.2010, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstović: Delta nije na prodaju

„Delta holding" nije na prodaju i o tome nikada nisu vođeni nikakvi razgovori, izjavila je direktorka korporativnih komunikacija te kompanije Jelena Krstović
Ona je time demantovala informaciju koju je objavio „Blic" da vlasnik „Delte" Miroslav Mišković pored „Delta Maksija" planira da kompletnu kompaniju proda belgijskoj firmi „Deleze".

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je rekla da „svi delovi 'Deltinog' poslovnog sistema imaju jasne i ambiciozne razvojne planove, kroz sopstveni rast i kroz nova preuzimanja, što posebno važi za osnovne biznise".
- Jedino se razgovara o prodaji do 50 odsto kapitala u maloprodajnom lancu „Delta maksi". Situacija u vezi sa „Delta maksijem" nije promenjena u poslednjih godinu dana. Kao što smo ranije rekli, u toku su razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima. Razgovara se isključivo o prodaji manjinskog paketa, eventualno do 50 odsto i „Maksi" će ostati nacionalni trgovinski lanac. Ulazak strateškog partnera omogućiće ubrzan razvoj „Delta Maksija", ne samo u Srbiji nego i na drugim tržištima u regionu - izjavila je Jelena Krstović.
„Delta holding" zapošljava više od 24.000 ljudi. Čine ga firme koje se bave maloprodajom, poljoprivredom, proizvodnjom hrane, spoljnom trgovinom, zastupanjem inostranih kompanija, distribucijom i prodajom robe, razvojem nekretnina, finansijskim i uslugama osiguranja.
„Delta Maksi" je najveći trgovinski lanac u Srbiji. Kako se navodi na sajtu kompanije www.deltaholding.rs, u okviru „Delta Maksi" grupe na tržištima Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posluje oko 500 maloprodajnih prehrambenih objekata. Prema navodima sa sajta, „Delta Maksi" grupa u ovoj godini očekuje prihod od 1,74 milijarde evra.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.