Delta odgovorila Vučiću

Izvor: B92, 29.Okt.2012, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta odgovorila Vučiću

Beograd -- Delta saopštava da Vladi Srbije i njenim političkim činiocima pruža punu podršku i podseća da je ta kompanija jedan od najvećih pokretača srpske privrede.

Delta saopštava da podržava vladu u okolnostima u kojima je za nastavak reformi i ekonomskih promena preduslov da Vlada deluje u stabilnim političkim uslovima.

"Delta holding, na čelu sa Miroslavom Miškovićem, već 22 godine predstavlja jednog od najvećih investitora i pokretača privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i regiona. Delta je ostala posvećena razvoju privatnog sektora, posebno bankarstva, osiguranja, maloprodaje, agrara, kao i sektora komercijalnih i stambenih nekretnina", navodi se u saopštenju kompanije.

Delta holding podseća da njen direktan doprinos razvoju predstavlja, između ostalog, i dovođenje svetskih kompanija kao što su Banka Inteza, Đenerali, a odnedavno i Deleze grupe, na domaće tržište.

Takođe, navodi se, Delta je i danas usmerena na zapošljavanje i obuku posebno mladih ljudi i sa 7. 700 zaposlenih predstavlja jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji.

"Srbija se danas nalazi na novoj ekonomskoj prekretnici. Budući rast BDP-a, zapošljavanja i investicija, usled svetske ekonomske krize, ne mogu da se oslone na strane investicije kao do sada. Oslonac daljeg privrednog razvoja Srbija mora da pronađđe u okviru vlastitog ekonomskog prostora. Neophodan nam je nastavak reformi i ekonomskih promena, za koje je preduslov da Vlada deluje u stabilnim političkim uslovima. U tom smislu ovoj Vladi i njenim političkim činiocima pružamo punu podršku", navodi se u saopštenju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući u Kažiprstu, da vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković želi da istisne SNS i vrati na vlast deo bivšeg režima.

"Vidim da on ima želju da mene i SNS izbaci iz vlasti po svaku cenu, ali videćemo ko će da pobedi. On želi da se formira većina u kojoj bi bio deo bivšeg režima i neki naši današnji partneri", izjavio je Vučić gostujući na Televiziji B92.

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić nešto posle te izjave prvog potpredsednika vlade rekao je da niko od tajkuna ne može da utiče na Vladu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.