Izvor: B92, 16.Mar.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta i Novosti negiraju optužbe

Beograd -- "Delta holding", "Večernje novosti" i vlasnik Luke Beograd,"Vorldfin", negiraju da su imale bilo kakave veze sa Stankom Subotićem Canetom.

Kako se navodi u saopštenju kompanije Miroslava Miškovića, "'Delta holding' u potpunosti demantuje sve tvrdnje koje je Subotić izneo sinoć u emisiji 'Intervju s Jugoslavom Ćosićem' na Televiziji B92". "Delta holding" je naveo da nikada nije imao zajedničke investicije sa Stankom Subotićem, ističući da je najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačno da se kod njega finansijski zaduživao.

Stanko Subotić je u telefonskom uključenju u tu emisiju rekao da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim parama kupili "Večernje novosti" i Luku "Beograd", kao i da ga sada napadaju jer ne žele da mu vrate 50 miliona evra.

Dodaje se da u Delti očekuju da će nadležne državne institucije efikasno reagovati i pružiti pravnu zaštitu domaćim kompanijama koje savesno posluju poštujući zakon i dosledno primenjuju domaće i međunarodne standarde poslovanja.

A kompanija "Vordfin” iz Luksemburga saopštila je da je većinski vlasnik Luke Beograd sa 94 procenta ukupno emitovanih akcija i da sa Stankom Subotićem Canetom ili sa njegovim firmama nikada nije poslovno sarađivala.

Ta kompanija je prvi paket akcija Luke Beograd stekla uspešnom ponudom za preuzimanje akcija 2005., kada je i postala većinski vlasnik, a zatim je dodatno objavila još dve ponude za preuzimanje i jednu dokapitalizaciju.

Jedini finansijski partner Vordfina prilikom sticanja akcija Luke Beograd bila je "Hipo Alpe-Adria Bank Internešnal AG” iz Klagenfurta, navodi se u saopštenju.

"U 'Novostima' nema novca Stanka Subotića"

Uređivački kolegijum "Večernjih novosti” ocenio je da je emisija na TV B92 profesionalno režirani napad na ovaj list, kaže se u saopštenju i dodaje da je država, kao veliki akcionar, zajedno sa drugim vlasnicima kompanije, u obavezi je da štiti interese "Novosti”.

Uprava iste kompanije u svom saopštenju ističe da, nakon ustupanja značajnog medijskog prostora na TV B92 izjavama Stanka Subotića, odbija da vodi javnu polemiku sa licem sa crvene Interpolove poternice.

U interesu je javnosti i naše čitalačke publike da znaju da u kapitalu "Novosti” nema novca Stanka Subotica, zaključuje se u tom saopštenju.

"Vac": Novac obezbeđen sa računa u Nemačkoj

Nemačka medijska grupa "Vac" saopštila je da novac za kupovinu većinskog paketa u kompaniji "Novosti" potiče isključivo sa računa tog nemačkog koncerna.

U saopštenju "Vac" navodi da je "iskoristio mogućnost za kupovinu više od 60 odsto udela u Novostima".

"Novac je podignut isključivo sa nemačkih računa kompanije ’Vac’. U ovom trenutku čekamo dozvolu od antimonopolske komisije (u Srbiji)", navodi se u saopštenju nemačke kompanije ’Vac’ dostavljenom agenciji Beta.

Nemačka kompanija dodaje da nije upoznata sa sadržinom izjave Stanka Subotića u emisiji TV B92.

"Ne možemo ništa da kažemo o tome jer nam je situacija potpuno nepoznata. Tu ne postoji nikakva veza sa našim interesovanjem za kupovinu", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta holding negira optužbe Stanka Subotića

Izvor: Blic, 16.Mar.2010

Srpska kompanija Delta holding negirala je danas da je imala bilo kakve zajednicke investicije sa biznismenom Stankom Subotićem, koji je osumnjičen za šverc cigareta. ..Kako se navodi u saopštnju, Delta holding, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, "u potpunosti demantuje sve tvrdnje koje je Subotić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.