Žao mi je što predsednik Vučić nije danas ovde

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žao mi je što predsednik Vučić nije danas ovde"

Predsednik RS Milorad Dodik Izrazio je žaljenje što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prisustvuje danas otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da snaga Republike Srpske počiva u veri njenih građana u nju i Srbiju.

"Srbiji smo zahvalni za sve, i za reči predsednika Aleksandra Vučića koji kaže da Srpsku nikada neće ostaviti bez podrške i zaštite Srbije", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je doda na otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

On je izrazio žaljenje što Vučić ne prisustvuje ovoj svečanosti.

"Žao mi je, jer se radi o čoveku koji nesebično voli Republiku Srpsku i srpski narod", kazao je Dodik, koji smatra da Srbi moraju još snažnije da se okupe oko ideje koja se zove Republika Srpska.

Dodik je rekao da se izgradnjom ove bolnice zaokružuje period ogromnih napora uloženih kako bi Istočno Sarajevo rešilo gotovo sva vitalna pitanja infrastrukturnog karaktera.

"Radili smo mnogo na tome da rešimo pitanje putnog pravca od Lukavice ka ?ahorini. Drago mi je što mogu da kažem da stara deonica ide u rekonstrukciju", naveo je Dodik.

Predsednik Srpske je podsetio da je u ?ahorinu, kao važan privredni kapacitet, uloženo 50 miliona KM, čime je pospešeno ne samo poslovanje preduzeća već i ukupan život sarajevsko-romanijske regije.

Podsetio je na veliku pomoć Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, istakavši da je sredstvima Vlade Srbije realizovano više projekata širom Republike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.