Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

Sednici dve vlade prethodio je sastanak predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijera Ane Brnabić i Željke Cvijanović, dok su u odvojenim sastancima razgovarali ministri dve vlade.

Milorad Dodik je novinarima nakon sastanka rekao da se, između ostalog, razgovaralo o razgraničenju Srbije i državne zajednice BiH, mostu Ljubovija–Bratunac, kao i o deklaraciji o opstanku srpske nacije. 

Predviđeno je i svečano potpisivanje Memorandum dve vlade o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, koji će potpisati predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Biće potpisan Sporazum o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta, između Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije, kao i Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske za period 2017-2021. godine.

Takođe, biće potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.