Vučić ne utiče, bošnjački lideri su voštane figure

Izvor: B92, 22.Avg.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić ne utiče, bošnjački lideri su voštane figure"

Lider Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za “Večernje novosti“ da premijer Srbije Aleksandar Vučić nikada nije vršio pritisak na njega povodom referenduma.

Prema njegovim rečima, odnosi Beograda i Banjaluke nisu takvi da se iz Srbije vrše pritisci na lidere u Republici Srpskoj, po pitanju najavljenog referenduma.

“Uvek je to bila samo razmena mišljenja o važnosti teme. Uostalom, mi i treba da pričamo o svom važnim pitanjima sa premijerom Vučićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bio je to prijatan razgovor partnera. Dodakli smo se i te teme, ali to je sve“, kaže Dodik.

Na pitanje da prokomentariše informacije da je zahtev Vučiću da pokuša da nagovori Banjaluku da odustane od referenduma izneo i američki potpredsednik.

“Odnosi državnog vrha Srbije sa Bajdenom su veoma dobri i ne verujem da tu ima mesta za bilo kakve pritiske i uslovljavanja ovakve vrste. Verujem da je bilo razmena mišljenja između Vučića i Bajdena. Srbija poštuje celovitost i integritet BiH, garant je Dejtonskog sporazuma, ali ima i jake veze sa RS. Verujem da je tako rečeno i samom potpredsedniku SAD“, istakao je Dodik.

O bošnjačkim liderima koji pozivaju Vučića da utiče da se referendum otkaže, Dodik je rekao da su to političke voštane figure koje su navikle da putem pritisaka dobijaju šta hoće.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Referendum o Danu RS će se održati

Izvor: Beta, 22.Avg.2016

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da će se referendum o Danu RS održati 25. sepembra, kao i da ne vidi zbog čega se oko tog pitanja "diže tolika galama".On je za današnje "Večernje novosti" kazao da premijer Srbije Aleksandar Vučić nikada nije vršio pritisak na njega oko...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.