Vučić i Dodik otvaraju školu Srbija u Šamcu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dodik otvaraju školu "Srbija" u Šamcu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvoriće sutra u Crkvini kod Šamca novu osnovnu školu, za čiju izgradnju je novac donirala Vlada Srbije.

Osnovna škola će ubuduće nositi naziv "Srbija".

Ceremonija otvaranja novosagrađene osnovne škole počeće u 12 sati, a svečano presijecanje vrpce obaviće premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik manjeg BiH entiteta Republike Srpske Milorad Dodik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Kako je najavljeno iz admistrativne uprave Šamca, ovom događaju će prisustvovati i nastavnici, učenici i roditelji, kao i visoki zvaničnici vlada Srbije i RS, te predstavnici međunarodnih institucija.

U izgradnju osnovne škole u šamačkom naselju Gornja Crkvina, koja je potpuno razorena u majskim poplavama 2014. godine, uloženo je oko million maraka.

Vučić je u julu 2014. godine posetio Šamac i tada najavio da će Vlada Srbije donirati sredstva za izgradnju škole.

Dio novca  za školu obezbijedio je  Program UN za razvoj (UNDP).

Osnovna škola u Šamcu biće druga škola u RS koja će nositi naziv "Srbija". Isto ime nosi i osnovna škola na Palama koja je otvorena je 2009. godine i takođe je izgrađena donacijama Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ipak referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2016, 02:21

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će referendum o sudu i tužilaštvu BiH biti održan. 393

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Dodik otvorili školu "Srbija" u RS

Izvor: Studio B, 30.Jan.2016

Srbija će nastaviti da pomaže Republiku Srpsku i ove godine biće izdvojeno više novca nego prethodnih, izjavio premijer Aleksandar Vučić na otvaranju OŠ "Srbija", koja je, posle katastrofalnih poplava 2014. godine, obnovljena sredstvima Vlade Srbije...Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić...

Nastavak na Studio B...

Vučić i Dodik otvorili Osnovnu školu 'Srbija'

Izvor: Beta, 30.Jan.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas su svečano otvorili Osnovnu školu "Srbija" u Crkvini kod Šamca, u čiju izgradnju je Srbija uložila oko 500.000 evra,dok je ostatak sredstava obezbedio UNDP.Vučić je nakon svečanog otvaranja izjavio da je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.