Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tirani demonstracije protiv Vučića i Dodika (FOTO/VIDEO)

Pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija organizovao je večeras u Tirani, gde se održava regionalni skup Brdo-Brioni, protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

U Tirani je danas oko 19.00 sati pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija održao protest protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji večeras stiže u glavni grad Albanije na samit Procesa Brdo Brioni.

Demonstracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Pred začetkom vrha BrdoBrijuni v Tirana Protest pic.twitter.com/883oMGE7pI— Boštjan Anžin (@BostjanAnzin) 08. мај 2019.

Na snimku Kosova-pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni.

Kako su najavili, oni su organizovali aktivnosti kako bi na "miran i simboličan način izrazili protivljenje poseti Vučića i Dodika".  Pozvali su i medije da isprate događaj.

Pred začetkom vrha BrdoBrijuni v TiranaProtest pic.twitter.com/883oMGE7pI— Boštjan Anžin (@BostjanAnzin) 08. мај 2019.

U Tirani se večeras i sutra održava samit Brdo-Brioni procesa, na kojem, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Tirani zbog Vučića! Vijorile se zastave OVK

Izvor: Mondo, 08.Maj.2019

U Tirani, gde se održava regionalni skup Brdo-Brioni, održan je protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Demonstranti nosili zastave OVK...Foto: Mondo..Protest pokreta Samoopredeljenje je u jednom trenutku eskalirao u sukobe...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.