Srebrenica nije u Crnoj Gori

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 11:22

"Srebrenica nije u Crnoj Gori"

Beograd -- Da se u Srebrenici desio genocid sigrno ne bi bilo potrebno donositi razne rezolucije da bi se zabranilo njegovo negiranje, izjavio Milorad Dodik.

"Ako je nešto činjenica onda to ne treba i ne može da se negirati", naveo je srpski član Predsedništva BiH u izjavi za Pink tv.

Pošto to, kako je kazao, nije činjenica, onda se traže rezolucije, deklaracije, donose se zakoni...
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pojašnjavajući svoju raniju izjavu da oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodosli u Republiku Srpsku, Dodik kaže: "Mi smo ovim izazvani, ne preduzimamo nikakvu akciju, to je reakcija na jedno sramno ponašanje nekih tamo koji sebe proglašavaju liberalima".

Odjednom su, ističe, stali na stranu DPS Mila Đukanovića.

"Oni se nisu bavili pitanjem zločina koji su se dešili na njihovoj teritoriji nego su pokušavali da sve okrenu ka drugoj zemlji, čime se mešaju u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini", rekao je Dodik i u prilog tome dodao da Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, sinhronizovane akcije protiv Srba traju dugo, a istorija Srba je, kaže, takva da se ti narativi sigurno neće promeniti.

"Onima kojima su Srbi davali slobodu u Prvom svetskom ratu, naivno verujući da će oni to deliti sa nama, od kraja prošlog veka se na najsramniji način obračunavaju sa Srbima, satanizujući nas i evo sada pokušavaju da nas krive za genocid", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.