SDS: Dodik se otvoreno svrstao protiv srpskog naroda

Izvor: 011vodič.com, 19.Nov.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Dodik se otvoreno svrstao protiv srpskog naroda

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je danas da se svojim pristankom da Republiku Srpsku odvede u NATO srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik otvoreno svrstao protiv srpskog naroda i pokazao da je spreman učiniti sve zarad malo vlasti.
Stanić je naveo da je Dodik danas potvrdio da mu je, ako treba, „prihvatljivo i da promeni i veru zarad vlasti“.

Šef poslaničkog kluba SDS-a u parlamentu RS je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da on već duže vreme najavljuje da će Dodik učiniti ovakav potez, dodavši da je „Dodik ucenjen čovek“.
„On zna da je učinio mnogo loših stvari prema Republici Srpskoj i prema partnerima iz sveta i bio je primoran da to uradi. On je ucenjena glava i on je danas razmišljao‚ ili pukovnik ili pokojnik“, naveo je Stanić.
Prema njegovim rečima, „ovako velika izdaja srpskog naroda neće proći nekažnjeno“.
„Nije srpski narod zaboravio šta je u Otadžbinskom ratu NATO uradio našem narodu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, a nakon toga i u Srbiji“, kazao je Stanić.
Predsedništvo BiH je na vanrednoj sednici održanoj danas u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH i donelo odluku da se u NATO sedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH.
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Saveta ministara BiH, kao i o Godišnjem nacionalnom programu (ANP).
„Dokument ide u Brisel, Tegeltija je imenovan“, kazao je Komšić za sarajevski „Avaz“.
Prema izvorima Bete iz Predsedništva BiH, usvojeni dokument znači dalju NATO integraciju BiH, jer u Programu reformi jedan deo se odnosi na reformu odbrane i sadržan je u Godišnjem nacionalnom programu (ANP), koji je potreban za aktivaciju Akcionog plana za člansto u NATO (MAP).
BiH bi tako posle godinu dana trebalo da dobije novu izvršnu vlast, koju će činiti SNSD, SDA i HDZ BiH.
Prethodno su članovi Predsedništva BiH održali sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte – SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke i šefom Delegacije EU u BiH.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je sve do danas tvrdio da neće prihvatiti nijedan dokument koji bi značio aktivaciju MAP-a, koji je korak na putu BiH ka NATO, jer ga na to obavezuje Rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti.
Druga dva člana Predsedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara iz SNSD-a usvajanjem ANP-a, odnosno daljim NATO integracijama BiH.

The post SDS: Dodik se otvoreno svrstao protiv srpskog naroda appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.