Rusija ne ostavlja svoje prijatelje

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 18:36

"Rusija ne ostavlja svoje prijatelje"

Milorad Dodik izjavio je nakon razgovora sa Vladimirom Putinom u Kazanju da je pokazana pažnja i strpljenje za poziciju RS u kontinuitetu svih ovih godina.

"Svaki put je to poseban događaj. Mislim da jedna mala Republika Srpska uspeva na ovaj način da skrene pažnju na ono što jeste. To nije lako. Danas je Rusija i predsednik Putin jedan od najvažnijih globalnih ljudi i lidera", rekao je Dodik. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istakao je da se pokazuje jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina.

"Verujem preko 15-20 godina koliko sam bio u prilici da se srećem s njim. Svakome imponuje. I to govori o tome da Rusija, kako to često predsednik Putin kaže, ne ostavlja prijatelje. Rusija razume odnose i kako treba da se odnosi u međunarodnim odnosima", rekao je predsednik Srpske.

Podseća da je Rusija svedok potpisa Dejtonskog sporazuma, jedan od onih koji su svedočili istorijskom događaju.

"Rusija je ostala na istim pozicijama, svedok onoga što je potpisano, slova kako je napisan, za razliku od SAD, Britanije, Francuske koji su sve učinili da razvale Dejtonski sporazum", poručio je Dodik u izjavi za RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.