Republici Srpskoj treba novi Zakon o radu

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republici Srpskoj treba novi Zakon o radu

Zbog integrisanja sa okruženjem i tržištem rada Republici Srpskoj je neophodan novi Zakon o radu, izjavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik i pozvao rukovodstvo sindikata da se uključe u razgovor sa vladom i poslodavcima.

Dodik je za Radio televiziju Republike Srpske naveo i da je priča u vezi sa novim Zakonom o radu ispolitizovana.

"Odlazak predstavnika Sindikata Srpske u Federaciju je podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << buntu i pokušaj legalizacije da se iz Federacije u Republiku Srpsku pošalju desetine autobusa radi organizovanja nemira u RS", kaže Dodik.

Kako je dodao, on će samo preporučiti Sindikatu da se "uključe u razgovor i dogovor".

"Treba da im bude jasno da mi moramo doneti određeni oblik rekonstrukcije o radu, da mi nismo oni koji žele da naštete radniku", jasan je entitetski predsednik.

Ukoliko Savez sindikata Republike Srpske nastavi sa ignorisanjem i napuštanjem sastanaka sa socijalnim partnerima, zakon će biti donet i bez njihove podrške, dok su sastanci rukovodstva Sindikata s predstavnicima političkih partija za Dodika "čista politizacija".

Uprkos takvom stavu, kaže da su se danas pozivu Sindikata odazvali predstavnici SNSD-a. Dodik je pozvao SDS i PDP da umesto kritika daju svoj predlog zakona.

"Evo, neka SDS i PDP predlože novi Zakon o radu, mi ćemo ga, bez čitanja, usvojiti", naveo je Dodik.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.