RS će tužiti Ešdauna britanskom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS će tužiti Ešdauna britanskom sudu

BANJALUKA -

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će RS uskoro sudu u Velikoj Britaniji podneti tužbu protiv bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna zbog toga što je tokom svog mandata u BiH zloupotrebljavao svoja ovlašćenja i radio protiv RS.

"Krajem januara ili početkom februara sudu u Britaniji podnećemo tužbu protiv Pedija Ešdauna i njegovog arogantnog ponašanja i kršenja međunarodnog sporazuma", kazao je Dodik novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Vlada RS je u saradnji sa advokatskim timom pripremila svu dokumentaciju i dokaze o "protivpravnom delovanju" Ešdauna u vreme dok je bio visoki predstavnik u BiH.

Dodik je najavio da će u dokaze biti uvršćena i svedočenja ljudi "koji su imali posledice zbog onog što je nepravno radio Ešdaun".

Bivši visoki predstavnik je u julu 2004. godine u jednom danu smenio više od 60 funkcionera Srpske demokratske stranke (SDS), zabranio im političko i javno delovanje zbog sumnji da krše Dejtonski sporazum i čine mrežu podrške haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjaluka tuži Ešdauna

Izvor: RTS, 30.Dec.2010

Republika Srpska će uskoro sudu u Velikoj Britaniji podneti tužbu protiv bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna zbog toga što je tokom svog mandata u BiH zloupotrebljavao svoja ovlašćenja i radio protiv RS, rekao Milorad Dodik. ..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će...

Nastavak na RTS...

Dodik: RS tuži Ešdauna zbog razgradnje Dejtona

Izvor: Cafe.ba, 31.Dec.2010, 15:57

Republika Srpska će tužiti bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna zbog toga što je priznao da je u BiH došao da radi na razgradnji Dejtonskog sporazuma.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.