Političari RS stižu na inauguraciju

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari RS stižu na inauguraciju

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića u ponedeljak, 11. juna.

Dodik je to rekao posle sastanka sa izvršnim direktorom Evropske unije za zapadni Balkan i ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini RS Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Latinović rekao je danas novinarima u Banjaluci da je na Nikolićevu inauguraciju pozvan i lider SDS Mladen Bosić i da će joj i on prisustvovati.

I Mladen Ivanić, predsednik Partije demokratskog progresa, potvrdio je za agenciju Beta da i on dolazi na inauguraciju predsednika Srbije.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je juče da neće ići u Beograd na inauguraciju predsednika Nikolića, kao ni predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je više puta ponovio da ne dolazi na inauguraciju. Takođe, ne dolazi ni predsednik Slovenije Danilo Tirk, javila je juče Al-Džazira.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov neće prisustvovati inauguraciji novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, zakazanoj za ponedeljak, 11. jun, u Beogradu, saopšteno je iz Kabineta Ivanova, ali nije naveden razlog za to.

Iz Kabineta Ivanova je, međutim, najavljeno da će makedonski predsednik sledeće nedelje učestvovati na konferenciji Procesa za saradnju Jugoistočne Evrope u Beogradu i da se očekuje da će tada imati prvi bilateralni susret s novim srpskim predsednikom.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.