Novinari odbili da učestvuju u emisiji sa Dodikom

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari odbili da učestvuju u emisiji sa Dodikom

BANJALUKA – Urednici portala CAPITAL.ba i BN televizije Siniša Vukelić i Suzana Rađen-Todorić te novinarka agencije FENA Dušica Stanojević odbili su poziv za učešće u emisiji „Intervju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom“ na Radio televiziji Republike Srpske, dok se ne ispune osnovni uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara. U odgovoru koji su poslali RTRS-u, Vukelić, Rađen-Todorić >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i Stanojević su naveli da neće učestvovati u emisiji dok se ne ispune sljedeći uslovi: „Odbijamo učestvovati u emisiji dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od strane nosilaca vlasti u RS, dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića, dok se ne uspostavi jednak tretman institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima i dok se ne uspostavi zakonski okvir koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare“, navedeno je u odgovoru.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje novinara odbilo intervju s Dodikom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2018

Troje novinara odbili su poziv Radio-televizije Republike Srpske za učešće u emisiji "Intervju s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom", navodeći da na učešće u takvoj emisiji neće pristati sve dok se ne ispune uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara. Suzana Rađen-Todorić,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.